Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan poraz

Čilić: Ništa nije funkcioniralo, a i noge me nisu slušale

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
04.09.2016.
u 08:38

U dvoboju trećeg kola US Opena Marin Čilić izgubio od Amerikanca Jacka Socka. Naš prvi reket poražen je sa 4:6, 3:6, 3:6, ne stigavši čak niti do prilike za obrat

Da nije u pitanju sport, mogli bismo ustvrditi da je to bilo “nešto više od sto minuta strave”. Tako je izgledala igra Marina Čilića u dvoboju trećeg kola US Opena s Amerikancem Jackom Sockom.

Naš prvi reket poražen je sa 4:6, 3:6, 3:6, ne stigavši čak niti do prilike za obrat. Kretanje nikakvo, bekhend loš, ubačaj prvog servisa mršavih 49 posto... Bio je to neprepozantljivo loš tenis najboljeg hrvatskog tenisača.

Noge me nisu slušale

– Ima dana kada stvari naprosto ne funkcioniraju. Ovaj je bio jedan od takvih. Noge me nisu slušale – poručio je Čilić nakon meča protiv Socka.

Tijekom meča tražio je pomoć fizioterapeuta zbog grčeva u nogama, ali ne žali se na neku posebnu ozljedu. No, dio odgovora za Marinov šokantni poraz svakako je i u suparniku.

Jack Sock u naponu je snage, ima 23 godine, nadomak je Top 20, igrao je na domaćem terenu i očito ima igru koja ne odgovara Međugorcu. A Čilić čini se nema plan B (kad mu krene loše, teško se vraća), ili ga barem u ovom meču nije imao...

– Ne znam je li nama ostalo nešto skriveno, ali Marin je bio neprepoznatljiv, kao da je bio izvan meča. Čovjek dobiva dojam da nije “ispucao” sve mogućnosti, da nije uspio stisnuti Socka kao što je to učinio Borna Ćorić u Davisovu kupu – kaže Branimir Horvat, bivši tenisač i direktor Zagreb Indoorsa, koji Marina dobro poznaje i dodaje:

– Da, bilo je puno pogrešaka na bekhendu. Sock ima neugodnu, brzu loptu, sa puno rotacije, koja zbog toga čudno odskače. Marinu ne odgovaraju takve nemirne lopte.

Sve bi možda završilo bolje da je Marina poslužio barem servis, ali i taj dio je ostao ispod prosjeka.

– Servis je vrlo važan u igri svakog tenisača, a u Marinovoj posebno. Servis vam može pomoći da se vratite i kad vam ne krene najbolje, da se priključite, da s nekoliko tzv. besplatnih poena povratite ravnotežu. Marin u ovom meču nije dobio tu vrstu pomoći, servis ga nije nimalo rasteretio – napominje Horvat.

Sad Marina razapinju i na društvenim mrežama, no moramo istaknuti da je Čilić zapravo član “velike šestorke” jer ima i Grand Slam naslov (US Open) i Masters 1000 (Cincinnati).

Time se od aktivnih tenisača mogu pohvaliti samo šestorica: Federer, Đoković, Nadal, Murray, Wawrinka i Čilić. On također još dobro stoji u utrci za završni Masters osmorice najboljih tenisača u Londonu, deseti je a osmi Monfils bježi mu samo 415 bodova. Stoga, kritike ipak treba smanjiti.

Marin nema konstantu

– Marin je sjajno odigrao Cincinnati i prva dva kola na US Openu, ali očito još nema tu konstantu. Možda ima problema s koncetracijom, ali očita je velika razlika i goleme su to oscilacije. No, nema čarobne formule, mora biti uporan, raditi i biti strpljiv. Sad ima novog trenera, koji mu može pomoći oko igre na mreži, ali možda i na psihološkom planu – zaključio je Horvat.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:53 04.09.2016.

Nema konstantu...a tko ju je imao ili ju ima osim djikovica federera nadala....sad nesto murry...nekoliko tenisaca svijeta i to je to. Ako je Marin konstantno u top 10 onda je i to konstanta samo ne za najboljih 3. Najgore jee sto svi smatraju da je to los rezultat biti u top 10. Naravno, treba teziti ka boljem i zato samo hrabro...

DU
Deleted user
16:48 04.09.2016.

Marin je ocito imao los, a Sock naprotiv super dan i jos na domaćem terenu! Velika je stvar da je Marin član “velike šestorke”; mnogi bi se rado mijenjali sa njim. Sa novim trenerom krenuce mu jos bolje! Bice jos GS-ova!

DO
doktor1
12:59 05.09.2016.

Od svih tenisaca medju prvih 30 Marin je najneinteligentiji igrac. To je pokazao u brojnim mecevima zadnjih 4-5 godina. Ali ovakva rasturacina od nekog 30-og igraca na svijetu i izjave tipa "nogu nisu slusale" je jedna obicna sramota Cilicu. U 3. setu Sock je masu voleja vracao u sredinu terena a nisi ni pomislio potrcati jel si se usr.o u gace. Zasto? To samo ti znas!. Da sam na tvom mjestu uzeo bih (jos odavno pauzu) par mjeseci i otisao kod psihijatra. Sjecam se dobro rasturacina od Del Potra, Ferrera ranijih dana. Djokovica da i ne spominjem prosle godine. Pogledaj si Nadala jucer koji je igrao prosjecno ali se borio 120% i skoro pobjedio. Da si se ti borio mozda bi i izgubio ali ne ovako ko da si tulumario prethodnu noc nego kao borac. Shvacam da mozda nisu inteligentan ali onakvo setanje kao protiv Socka necu nikad zaboraviti. Pogledaj malo Karlovica. Mozes se sramiti svojim "nastupom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije