Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo Zvijezde koje ne putuju

Cico: Izbornici znaju zašto neke igrače nisu zvali

\'(FILES) A photo taken on June 2, 2009 at the Geoffroy-Guichard stadium in Saint-Etienne, centraleastern France, shows French forward Karim Benzema during the friendly football match France vs Nigeri
AFP
03.06.2010.
u 17:38

Zamislite sastav u kojem bi bili Bosingwa, Cambiasso, Zanetti, Rossi, Vieira, Walcott, Ronaldinho, Pato, Benzema...

Sve te zvijezde neće na Svjetsko prvenstvo, a ovako zajedno borili bi se za sam vrh. No, izbornici ih očito ne vole ili imaju drukčije poglede na nogomet. Teško je objasniti zašto se za prvake Europe, interovce Estebana Cambiassa koji je držao taj Inter te Javiera Zanettija, nije našlo mjesta među Maradonina 23 igrača.

– Ne volim kritizirati izbornike jer oni i jesu na tim pozicijama kako bi odlučivali. Cambiasso i Zanetti možda su trebali biti s Argentinom, zaslužili su možda i da im to bude oproštaj, ali Maradona valjda zna zašto ih nije zvao – kaže nekadašnji hrvatski, a danas izbornik Crne Gore Zlatko Kranjčar.

Zanimljivo je da među tim nepozvanim zvijezdama ima najviše napadača, vrlo skupo plaćenih. Karim Benzama u Realu, Ronaldinho i Pato u Milanu, Walcott i Nasri u Arsenalu, Dani Guiza u Fenerbahçeu ubrajaju se među najbolje napadače na svijetu. Benny McCarthy zacijelo će biti u JAR-u, ali kao gledatelj, za domaćina neće igrati iako je najbolji strijelac u povijesti te reprezentacije sa 32 pogotka.

Zbog svog odabira izbornici nerijetko dobivaju gadne kritike. Uoči SP-a 2006. Kranjčar je proživio teške rečenice jer nije pozvao Eduarda.

– I tada sam rekao da su Pršo, Olić, Klasnić i Balaban bili ispred Dudua, nisam ga time omalovažio, uostalom, kod mene je i debitirao – veli Cico kojeg sad kritiziraju i u Crnoj Gori, kao i Radu Malevića i Kasima Kamenicu.

– Ne obazirem se na to, o mom poslu možemo pričati kad počnu kvalifikacije – zaključio je Cico uz napomenu da se Niko dobro oporavlja u SAD-u.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije