Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Cicin dres iz 82., karta za dvoboj sa SAD-om, sve je na prodaju – za Palčiće

Vratimo Palčiće u Petrovu
Foto: Privatna arhiva
1/3
26.04.2020.
u 21:39

Odjel neonatologije je razrušen, zgrada je na tom mjestu toliko jako stradala da se ne smije više koristiti, a uništen je i dio opreme

Slike Bad Blue Boysa kako odmah nakon potresa pomažu trudnicama i tek rođenoj djeci u Petrovoj još nisu izblijedjele, a navijači Dinama ovih dana opet oduševljavaju cijelu Hrvatsku novom čudesnom akcijom koju su pokrenuli.

Navijači pod vodstvom udruge “Dinamo, to smo mi” u suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići pokrenuli su akciju “Vratimo Palčiće u Petrovu”.

Odjel neonatologije je razrušen, zgrada je na tom mjestu toliko jako stradala da se ne smije više koristiti, a uništen je i dio opreme. Palčići su se preselili u sigurniji, drugi dio bolnice, ali sada ga hitno treba prilagoditi potrebama neonatologije i opremiti modernijom opremom, za što je potrebno nešto više od četiri milijuna kuna.

Kvaka otišla za 4200 kuna

I tu su svojom sjajnom idejom uskočili navijači Dinama. Na Facebook stranici “Vratimo Palčiće u Petrovu” pokrenuli su niz aukcija na kojima nude rekvizite iz Dinamove bliže i dalje prošlosti, kao i rekvizite iz nekih drugih sportova.

Osoba koja ponudi najviše za licitirani dres ili neki drugi rekvizit dužna je dogovorenu svotu uplatiti na račun za Palčiće.

Dinamova kvaka koju su skinuli s vrata maksimirskog salona kada je klub promijenio ime u Croatia prodana je za 4200 kuna, raritetna ulaznica za kultnu, prvu utakmicu Hrvatske protiv SAD-a 1990. godine prodana je za 1500 kuna, a dres Cice Kranjčara iz 1982. godine jučer je dosegao cijenu od 2500 kuna iako će ponuda sigurno rasti kako se sutra bude bližio kraj te aukcije.

Bivši Dinamov igrač Etto na aukciju je pak stavio Šahtarov dres svog prijatelja Eduarda da Silve, a postigao je konačnu cijenu od 1600 kuna.

Na aukciji se našao i dres Igora Cvitanovića kojeg su mu za 500. utakmicu u plavom dresu poklonili Bad Blue Boysi. Zanimljivo, dresa se zbog Palčića odrekla Igorova majka Marija.

To mi je najdraži Igorov dres, godinama je kod mene u Osijeku. Teško mi ga se bilo odreći, ali vrijedi za male Palčiće - objasnila je Marija.

Trenutačno su na aukcijama i dresovi Roberta Prosinečkog iz Barcelone i Dinama, Realov dres Davora Šukera iz sezone 1998./99., a aukcija je prava poslastica i za kolekcionare dresova iz ostalih sportova. Sav novac bit će, naravno, uplaćen na račun HR3324070001500333088, uz svrhu uplate VRATIMO PALČIĆE U PETROVU - DINAMO.

Janičina kaciga, Raketin dres

A kad se na aukcijama izredaju vrijedni sportski predmeti koje u svom vlasništvu imaju obični ljudi, počet će tombola s dresovima i rekvizitima slavnih hrvatskih sportaša.

Udruga “Dinamo, to smo mi” već je prikupila rukavice od Filipa Hrgovića, kopačke Velimira Zajeca iz 1982.. godine, Janičinu kacigu kada je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Torinu, dresove Ivana Rakitića, Filipa Benkovića, Marka Pjace, Tina Srbića, Martina Sinkovića, Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića, Ivice Zupca, Sare Kolak, Filipa Benkovića, Zlatka Dalića, Nenada Bjelice, rekete Ane Konjuh i Ivana Dodiga, te još mnogo drugih rekvizita, a sprema se i jedno veliko iznenađenje, dres megapopularnog svjetskog sportaša. Tombola će vjerojatno početi u idućih tjedan dana, a sve detalje pratite na stranici tombola.dinamotosmomi.com.

Ne sumnjamo da će Palčići na kraju dobiti potrebna četiri milijuna kuna. Potres je Palčićima možda srušio odjel, ali ne i ljudska srca. Ova akcija najbolji je dokaz toga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije