Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tricaško čudo u Podgorici

Cibonina šuterska rapsodija, 20 trica za treću pobjedu u nizu u regionalnoj ligi

Filip Roganović/ABA liga
18.11.2023.
u 10:06

Osokoljena trećom pobjedom u nizu u regionalnoj ligi, Cibona u nedjelju (18 sati) dočekuje gradskog rivala Dinamo ali sa samo pet seniora koji smiju nastupati u Favbet Premijer ligi

Nakon pet poraza u nizu, košarkaši Cibone izborili su u ABA ligi i treću pobjedu u nizu. Nakon domaće pobjede nad Mornarom, cibosi su slavili i na dva gostovanja. Najprije u Novom Mestu protiv Krke a u petak navečer i u Podgorici nadigravši Studentski centar Derby (101:93).

Zapravo, bila je to prava šuterska rapsodija. U Sportskom centru Morača, Zagrepčani su ubacili čak 20 trica i to iz samo 34 tricaška pokušaja što je drugi najveći broj trica u jednoj utakmici u povijesti ove regionalne lige. Samo je Cedevita u sezoni 2009./2010. zabila više (23) i to u utakmici protiv gradskog rivala Zagreba. A brojku 20 dosegnula je još samo Crvena zvezda u sezoni 2020./2021. protiv FMP-a.

- Kredit mojim igračima. Večeras smo bili iznimno hrabri i raspoloženi u šutu za tri koša. U pripremi smo to i priželjkivali. Znali smo da nam treba iznimno dobra partija za uzeti bodove ovdje. Kada šutirate ovako onda se mora dogoditi čudo da ne pobijedite. Napunili smo se samopouzdanjem i idemo dalje, sezona je duga - kazao je Cibonin trener Jakša Vulić kojem je kolega sa suparničke klupe Andre Žakelj mogao samo skinuti kapu:

- Cibona je imala nevjerojatnu šutersku večer. Dozvolili smo im da se razigraju i nikako to nismo uspjeli zaustaviti. Ako primiš 60 koševa iz trica teško je pobijediti. Mi jesmo probali s nekim varijantama u obrani ali u tome nismo bili uspješni. Ne mogu reći da nije bilo energije, vidi se to i po napadu. Zabili smo 90 koševa što bi trebalo biti i više nego dovoljno no obrana je ta koja donosi rezultat.

A prave obrane protiv Cibonine dalekometne artiljerije ovaj put nije bilo. Čak sedam cibosa pogađalo je tricu a najviše ih je zabio Ivan Majcunić, pet, a po četiri su ubacili američki razigravač Alex Stein i centar Domagoj Proleta. Kapetan Radovčić je dodao dvije, a po jednu su ubacili centar Vuković i krilni-centar Buljan.

Ne, nismo zaboravili ni tri trice Aleksandra Aranitovića, igrača utakmice, koji je svoj doprinos zaokružio sa 21 košem, šest asistencija, četiri skoka, tri osvojene lopte i jednom blokadom. Preko 20 koševa zabio je i Stein (23) a dvoznamenkasti su bili i Proleta (18) i Majcunić (17).

Kod domaćina prednjačio je bivši cibos Mateo Drežnjak (25 koševa, pet trica) dok se dojučerašnji Cibonin član Borna Kapusta, reprezentativni hrvatski razigravač, nije naigrao (četiri asistencije te po dva koša i osvojene lopte).

Sjajna je ovo uvertira za nedjeljni zagrebački derbi u kojem Cibona dočekuje Dinamo (18 sati). Susret je to u kojem će dinamovci biti u višestrukoj prednosti jer ne samo da su za pripremu te utakmice imali cijeli tjedan nego će i nasuprot sebe imati momčad sa samo pet premorenih seniora. A i to što će cibosi u Zagreb, iz Podgorice, doputovati tek u subotu popodne, Dinamov trener, i hrvatski izbornik, Josip Sesar zacijelo će imati na umu pri taktičkoj pripremi utakmice.

Kada bi netko tražio dobar savjet za kladionicu sve ovo bili bi argumenti za staviti novac na Dinamo no s ovom prkosnom momčadi Cibone nikad ne znate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije