Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ LIGE

Cibona završila pobjedom, a Split debaklom pa mora u borbu za ostanak

Foto: ABA liga
1/2
26.04.2021.
u 19:27

Premda imaju najskuplju momčad u posljednjem desetljeću, Splićani će morati "pripetavati" za ostanak u Prvoj ABA ligi s pobijeđenim iz drugoligaškog finala Studentskog centra i Sparsa

Svoju 20. sezonu u takozvanoj Jadranskoj ligi košarkaši Cibone završili su s pobjedom, desetom ove sezone što ih je na koncu svrstalo na deveto mjesto među 14 regionalnih klubova.

U utakmici vrlo neizvjesne završnice cibosi su u Čačku pobijedili domaći Borac (82:77) a to je nešto što nam je, prigodom jednog slučajnog susreta, s velilkom uvjerenošću prognozirao i sportski direktor Marin Rozić. A on je zasigurno zadovoljan kako se odvija situacija s novoangažiranim trenerom Vladimirom Jovanovićem.

A mladi srpski stručnjak, koji je vukove preuzeo početkom veljače, na kraju regionalne sezone izustio je samo ovo:

- Čestitam svojim igračima na načinu kako smo završili ovo natjecanje. Bila je to utakmica puna energije, preokreta i zanimljiva za gledanje.

A Jovanovićevi igrači nisu se dali pokolebati sa 12 trica domaćina već su ustrajali u vjeri da mogu situaciju preokrenuti u svoju korist što se na koncu i dogodilo. Doduše, malo je nedostajalo da od toga ne bude ništa jer se u posljednja dva napada obećavajući razigravač Radovčić (7 asista) pomalo precijenio. Najprije je, ne odigravši ništa za momčad šutirao tricu preko ruke, a potom je izblokiran u lijevom prodoru, no onda se vrlo hrabro postavio u obrani pred Nerandžićem pa je ovaj napravio prekršaj u napadu. Doduše, ne bi i od toga ništa bilo da glavni sudac Slovenac Sašo Pukl nije išao provjeravati situaciju na video snimci pa je koš i bacanje za domaćine promijenio u prekršaj u napadu. Nakon toga je iskusni Novačić (21 koš) pokazao da ima finu ruku i čelične živce pa je u posljednjih šest sekundi, sa četiri pogođena bacanja, pečatirao pobjedu svoje momčadi.

Osim Novačića, dvoznamenkasti kod Zagrepčana bili su i čvrsti centar Planinić (19 koševa) te Cibonin "snajperist" Igor Marić (12 koševa), branič koji je zabio četiri trice.

Istog dana, u isto vrijeme, u Srbiji je gostovao i Split no on se, kod Partizana, proveo kao bos po trnju (58:80). Priželjkivano čudo dogodilo se nije jer da jest onda bi za ostanak u Prvoj ABA ligi razigravala Krka koja je izgubila kod FMP-a (85:91).

I dok za ovakav debakl Splićani imaju dobar alibi - nedjeljna utakmica protiv Zadra i cjelonoćno putovanja do Beograda - za dva prethodeća poraza (Borac u Splitu, Krka u Novom Mestu) protiv izravnih konkurenata za ostanak u ligi nemaju pravo na izliku. Zapravo, jedino na što imaju pravo - zajedno sa svojim trenerom Milanom Karakašem - jest pravo da budu kritizirani. Jer, u pitanju je najskuplja momčad žutih u posljednjem desetljeću a prijeti joj ispadanje iz prvoligaškog društva.

A hoće li se momčad s Gripa, nakon samo jedne sezone, vratiti u Drugu ABA ligu znat ćemo nakon što odigra dvije ili tri utakmice s pobijeđenim iz drugoligaškog finala kojeg će igrati Studentski centar iz Podgorice i Sparsi iz Sarajeva.

Tko god to bio, Splićanima u ovakvoj formi neće biti nimalo lako i ako u klubu ništa ne poduzmu mogli bi se vratiti u donji dom regionalne košarke. I ne samo to, mogli bi ostati kratki i u utrci za naslov prvaka Hrvatske kojeg su posljednji put osvojili prije 18 godina. A još donedavno se činilo da su u toj utrci blagi favoriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije