Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB liga

Cibona razmontirala staromodni Zagreb

Marko Tomas
Marko Lukunić/Pixsell
28.11.2009.
u 21:10

Strahovito izražene pobjede izborili su košarkaši Zadra i Cibone u utakmicama 10. kola regionalne NLB lige. Zadar je pobijedio Bosnu 104-54 (+50), a Cibona Zagreb 113-76 (+37).

Trebao je to biti derbi NLB lige, no od derbija ni ‘D’. Prvoplasirana Cibona u Draženovu je domu razmontirala drugoplasirani Zagreb. Ne sjećamo se da je u dvobojima gradskih rivala ikad bilo 37 razlike (113:76).

- Moje igrače nije trebalo motivirati. Dovoljne su im bile izjave da igramo rukomet, da igra samo jedan igrač - kazao jePerasović.

Bilo je i 40 razlike
Cibonin trener rijetko će priznati da je “izuzetno sretan” s igrom svoje momčadi, no sinoć je i to izgovorio:

- Prve dvije četvrtine smo u obrani igrali sjajno, pa se u nastavku igralo revijalno.

Koliko god je Peras bio sretan, Denis Bajramović je bio deprimiran:

- Očekivao sam tvrd susret dvaju ravnopravnih suparnika, neizvjestan do kraja, no to je bio sanak pusti.

Nije to bio Bajramovićev dan. U 39. minuti njegova je momčad gubila 40 razlike jer je obrana Zagreba bila porozna i mlaka. Brod je iz minute u minutu tonuo, a on je ostao bez rješenja. Vjerujući u Mulaomerovića i Simona, koje su na otvaranju udavili Gordon i Tomas, Bajramović je prvu izmjenu napravio tek u 13. minuti. A tada je već bilo “minus 17”. Jedini zagrebaši koji su nešto uspijevali, bili su Štimac i Tomić kojeg je Bajramović posjeo na klupu u 25. minuti, kod 72:31. Svjestan da im spasa nema, nije ni pokušavao s oporavljenikom Prkačinom.

- Osramotili smo se, bila je to all-stars utakmica u kojoj su se jedni napucavali, a drugi izgledali smiješno - priznao je Štimac.

Osim što su igrali briljatnu obranu, cibosi su sinoć ubacili 16 trica (od 33 pokušaja). U drugoj četvrtini Bogdanović je ubacio 16 koševa pucajući trice 4-4.

- Imamo težak raspored i da smo izgubili ovu, možda bi izgubili i sljedećih 4-5 utakmica. Zagreb je razočarao, igrao je košarku kakva se igrala prije puno godina i koju smo mi sa snagom ugušili - rekao je Tomas.

Cedevitin bauk prošlost
Do prvih gostujućih i vrlo vrijednih bodova u Železniku je došla Cedevita. Njenu pobjedu 87:85 predodredili su ponajviše krilo Rudež (19 koševa), centar Žižić (16 koševa) i razigravač Anderson (15 koševa, 8 asistencija).

- Imali smo problem igranja u gostima, valjda to više nije bauk - kazao je Cedevitin trener Slobodan Subotić nakon napete završnice.

Rezultati: Zadar - Bosna 104:55, Široki - Radnički 96:83, Partizan - Olimpija 80:70, Helios - C. zvezda 66:72, Hemofarm - Budućnost 89:71. Poredak: 1. Cibona 9-1, 2. Olimpija 7-3, 3. Zagreb 7-3, 4. Zadar 6-3... 10. Cedevita 4-6...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije