Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovi bez novog centra

Cibona protiv Cedevite bez najnovijeg pojačanja

Cedevita - Cibona
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
05.01.2018.
u 15:43

Zbog zakašnjele reakcije HKS-a, mi protiv Cedevite nećemo imati Geramipoora jer iz Irana nismo na vrijeme dobili izlazno pismo, požalio se Cibonin direktor Domagoj Čavlović

Nakon što su u talijanskom Trentu prokockali prednost od 18 koševa prednosti, košarkaši Cedevite tražit će iskupljenje protiv svog najvećeg domaćeg rivala Cibone. Utakmica se igra u subotu u 17 sati u Domu sportova i od iznimne je važnosti za oba sastava. Cedevita ne smije izgubiti jer bi u borbi za ligaški vrh za nju još jedan kiks bio koban, a Ciboni bi pobjeda u borbi za doigravanje jako puno značila.

- Mi si više kikseva ne smijemo dozvoliti. Taj gradski derbi ima svoju posebnu draž pa se nadam da će doći što više ljudi - kazao je Cedevitin krilni centar Karlo Žganec.

- Mi moramo dobiti tu utakmicu i za nas nema plana B. No, to neće biti lako jer je Cibona u dobrom ritmu, odmorni su i igraju agresivno što nama, s obzirom na naš ritam utakmica, ne odgovara. No, pripremao sam igrače za čvrstu utakmicu jer će cibosi biti motivirani, kao i svaki put, i ako ne budemo pravi možemo imati velikih problema. Poremetile su nas i ozljede Krušlina i Ramljaka, dva igrača s iste pozicije i dva defenzivna specijalca, no još uvijek imamo dosta igrača i kvaliteta jest na našoj strani, no kvaliteta ne pobjeđuje uvijek - opservacija je Cedevitina stratega Jure Zdovca.

U subotnjem hrvatskom derbiju u sklopu 15. kola ABA lige, Cibonin trener Ante Nazor neće moći računati na svoje britansko-iransko pojačanje Aarona Geramipoora (25, 211 cm). Premda je ovaj centar, inače američki đak, već stigao u Zagreb i odradio trening s vukovima, u sastavu za sraz s najvećim rivalom ga ipak neće biti za što Cibonin direktor Domagoj Čavlović upire prstom u Hrvatski košarkaški savez:

- Naš novi igrač neće moći nastupiti jer nismo dobili izlazno pismo na vrijeme. A mi smo ga zatražili 2. siječnja u prijepodnevnim satima, a naš Savez ga je prema Iranu poslao tek 4. siječnja u popodnevnim satima kada je, s obzirom i na vremensku razliku, tamo već bio prošao radni dan. Nakon toga, dogodilo se još i to da je petak u Iranu bio neradni dan i mi smo ostali bez igrača za ovu utakmicu. A dečko izgleda sjajno i puno bi nam pomogao protiv Cedevitinih centara.

No, i bez njega će vukovi za favorizirane cedevitaše biti tvrd orah. Uostalom, u utakmici 4. kola ABA lige u kojoj su bili domaćini, cibosi su slavili sa 100:94, a u dvoboju HT Premijer lige izgubili su tijesno, i to nakon uvjerljiva vodstva, sa 81:84.

- Ostaje žal za tom utakmicom jer smo kontrolirali susret gotovo 35 minuta, a onda smo u posljednjih pet minuta izgubili devet posjeda lopte. Ni dan danas ne znam je smo li tu utakmicu mi izgubili našim pogreškama ili ju je Cedevita dobila svojom kvalitetom. Nadam se da će mi upravo ova utakmica u tom smislu otvoriti oči - kazao je Cibonin trener Ante Nazor.

- Nama bi pobjeda puno značila jer bismo se tako priključili borbi za doigravanje i zato idemo na pobjedu - dodao je Cibonin branič-šuter Domagoj Bošnjak.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:03 05.01.2018.

sve ispod 10 koševa razlike za Cedevitu bilo bi golemo iznenađenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije