Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaški derbi

Cibona nanijela Cedeviti prvi poraz u ABA ligi (66:51)

Cibona Le Mans (1)
Igor Kralj/PIXSELL
26.10.2013.
u 20:40

Prevagu Ciboni donio je Žižić (15 koševa) s par pogođenih šuteva u nizu, dok je za Cedevitu najviše zabio isključeni Nurkić (14)

Košarkaši Cedevite u Draženovom su domu protiv Cibone (51:66) doživjeli prvi ovosezonski poraz u ABA ligi, no puno više od izgubljenih bodova cedevitaše boli gubitak Marka Tomasa (28, 201 cm). A za njega je ova sezona završena već u listopadu.

Tijekom najvećeg hrvatskog derbija, Cedevitinu je braniču u 18. minuti puknula ahilova tetiva. Kad je krenuo u kontru Tomasu je noga proklizala, Marko je pao i potom se uhvatio za glavu rekavši da mu je otišla tetiva.

- Gotovo je s košarkom. Više neću igrati - kazao je očajni Tomas dok su mu pomagali da izađe s terena.

- Nemojte to uzimati zdravo za gotovo jer to je izjava na vruću ranu, no očito je da taj čovjek zaista nema sreće - kazao je Cibonin trener Neven Spahija koji je također bio pogođen zlom sudbinom jednog od naših najboljih košarkaša.

Za tučnjavu je malo falilo

Vrlo brzo lošu vijest o dugotrajnom oporavku (najmanje šest mjeseci) potvrdio je i klupski liječnik Tomislav Cerovečki koji je istu večer dogovarao i operativni zahvat.

Inače, oko 2500 nazočnih duša gledalo je zanimljiv derbi u kojem je umalo došlo i do tučnjave. U 30. minuti Blassingame se bacio na Nurkića da bi se izborio za ničiju loptu, no Blassigameova nastrljitvost je bila takva da je umalo došlo do opće tučnjave. Nakon međusobna vijećanja suci su odlučili obojicu isključiti što je bila loša sudačka odluka.

- Tu je bila hrpa igrača i po tome je trebalo biti više isključenih, no ne bih ja o sucima jer mis mo izgubili zbog naših pogrešaka - ustvrdio je Cedevitin strateg Jasmin Repeša, dok je Spahija na istu temu dodao:

- Ni Blassingame niti Nurkić nisu trebali biti isključeni, već Zubčić koji se sa strane umiješao u tu žešću borbu za loptu. No, bila je to teška utakmica za suđenje.

Repeša ljut na Radovića

Potvrdit će to i glavni sudac Sreten Radović s kojim se Repeša, zagrlivši ga, nakon utakmice zadržao u nimalo prijateljskom razgovoru sasuvši mu salve svoje ljutnje.

- On je isključio Nurkića i dosudio nesportsku koja je bila i peta osobna za Zubčića, a bez ta dva igrača koji oplemenjuju naš napad nismo mogli igrati našu igru.

Cedevitaši su u još nekoliko dvoboja izvukli deblji kraj, a u nekima su poput ovog spomenutog ispali i naivni. U žaru borbe Šarić je laktom pogodio Sutona u nos, koji je otišao na snimanje, a Zubčić je dobio Rozićev lakat u bradu, kojeg suci nisu vidjeli, pa je mladi cedevitaš kažnjen zbog odveć žustre verbalne reakcije prema Ciboninu kapetanu.

Prevagu Ciboni s par pogođenih šuteva u nizu donio je Žižić (15 koševa) kojeg je s loptama “hranio” Janning (10 koševa), a borbenošću se opet isticao mladi Šarić (11 koševa, 11 skokova). Za Cedevitu najviše zabio isključeni Nurkić (14 koševa, 8 skokova), a sasvim je podbacio američki razigravač Smith (6 koševa, 3 asistencije).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije