Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HT Premijer liga

Cibona gostovala u Dubravi nakon 11 godina i otišla sa 'plus 35'

Dubrava - Cibona
Foto: KK Dubrava
1/5
15.10.2019.
u 23:22

Dubrava u svom sastavu ima pet igrača iz svog kvarta, a samo trojicu koji su dosad igrali u najvišem rangu domaće klupske košarke

Nakon punih 11 godina prva momčad Košarkaškog kluba Cibona gostovala je u Dubravi. Ondje ih je dočekalo oko 1000 gledatelja koji su svjedočili rutinskoj pobjedi prvaka (113:78) koji je tako, nakn tri kola, jedina momčad bez poraza (3-0).

Kao što smo, na tom istom parketu, nekad gledali Darija Šarića (ali tada u dresu Dubrave), u toj istoj dvorani prezentaciju svog raskošnog dara imao je ovaj put jedan drugi hrvatski supertalent. Naime, najbolji igrač i prvi strijelac susreta s 19 koševa bio je 16-godišnji Roko Prkačin. Mali Prka bio je cibos i s najvećom minutažom (28 minuta) koju je, po prikazanom, posve i zaslužio.

Dubrava - Cibona
1/11

- Bio nam je ovo jako dobar trening uoči petka i vrlo važne domaće utakmice ABA lige protiv FMP-a - ustvrdio je ljevoruki Cibonin centara Filip Bundović (14 koševa) koji se polako vraća u formu nakon jednomjesečne pauze.

Osim Prkačina i Bundovića, dvoznamenkasti cibosi bili su još i Gibson (18), Kovač (13), Ljubičić (10) i Bilinovac (10), a njihov trener Ivan Velić nakon susreta kazao je:

- Upozorio sam svoje igrače da Dubravu ozbiljno shvate i oni su to učinili. Jedino što im je nedostajalo bila je koncentracija na slobodnim bacanjima, no preko toga mogu prijeći.

No, Velić nije mogao a da ne komplimentira klubu domaćinu za atmosferu u dvorani i način rada.

- Dubravu poštujem i u sportskom i u kvartovskom smislu. Kod trenera Krunića i direktora Gnjidića vidi se veliki entuzijazam i oni su primjer za sve ostale. Oni su kao igrači za veće klubove zaigrali tek iza 25. godine i tako vode klub i ja im želim da stvore stabilnog premijerligaša.

A pohvaljeni kolega trener imao je potrebu zahvaliti se i ljudima koji su bili samo promatrači.

- Hvala publici koja je ispunila dvoranu. Treba cijeniti ljude koji dolaze na košarkaške utakmice, baš kao i činjenicu da za sponzora imamo poduzetnika koji od toga nema velike koristi, ali je tu da bismo igračima mogli isplatiti plaće. A mi ako smo iole pametni, i igrači i trener, iz ove utakmice ćemo nešto naučiti. Da smo se držali dogovora, izgubili bismo s 15-20 razlike, no kada pustiš suparnika da se razigra kroz lagane koševe nakon toga svi zabijaju s lakoćom pa nam je tako i mlađahni Prkačin zabio 19 koševa a pri tome i tri trice - kazao je Darko Krunić i dodao ponešto i o momčadi koju vodi:

- Mi u momčadi imamo samo tri igrača koji su dosad igrali u najvišem rangu hrvatske košarke, a to su Šarac, Proleta i Šutalo. Inače, u sastavu imamo pet momaka iz našeg kvarta.

U redovima Dubrave najviše je zabio kapetan Petar Perić (15), a dvoznamenkasti su još bili i Šarac (14) i Šutalo (10), dok je Amerikanac Hortman ubacio devet koševa baš kao i Majić.

Sve su to igrači koje, kao i njihovog trenera, čeka nemala borba za ostanak u najvišem rangu u kojem ovaj klub, po publici koju ima i radu s mladima, svakako zaslužuje biti.

Ključne riječi

Komentara 2

CH
che99
08:36 16.10.2019.

oni su za veće klubove zaigrali nakon 25-te jer... je tadašnja liga bila svemirski brod za ovu sprdačinu danas, ako se dobro sijećam, većina ovih klubova je igrala tada 3 ligu, a Krunić i Gnjidić bi danas bili važni reprezentativci, jer kada vidim tko dans igra u jednoj Ciboni, zlo mi dodje

LA
lajh1985
08:43 16.10.2019.

Ono kad se pohvalis da si razbio nekoga tko je malo bolji od amatera.A sada treba pokazat da se nekoga tako moze razbit u aba ligi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije