Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika nada

Cibona dobila najmlađeg kapetana u povijesti, nema još ni 18

Zagreb: Roko Prkačin postao najmlađi kapetan u povijesti Cibone
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
24.09.2020.
u 14:18

Roko i Nikša Prkačin prvi su sin i otac koji su u Ciboni nosili kapetansku vrpcu

Dan uoči velikog derbija u Višnjiku sa Zadrom, Košarkaški klub Cibona dobio je najmlađeg kapetana u svojoj povijesti. Od dugogodišnjeg kapetana Marina Rozića tu dužnost preuzeo je 17-godišnji Roko Prkačin, momak koji će tek 26. studenog postati punoljetan.

Nakon razgovora s igračima, koji su se s prijedlogom složili, tu odluku su donijeli glavni trener Ivan Velić i sportski direktor Marin Rozić koji je ovako obrazložio taj potez kluba:

- Nakon što sam desetak godina obnašao tu časnu dužnost, na koju ću biti ponosan do kraja života, došlo je vrijeme da kapetansku vrpcu nekome predam. Kada smo između sebe pričali o tome tko bi to trebao biti, prijedlog je bio jednoglasan. I zato sa zadovoljstvom predajem tu dužnost jednom sjajnom mladom čovjeku o čijem talentu su ispričane brojne priče. Osim toga, i njegov otac Nikša bio je kapetan Cibone, a ja sam siguran da će Roko svojim primjerom i osobnošću sjajno predvoditi jednu novu i mladu momčad Cibone. Jer, Roko je mladić koji živi Zagreb i kojem je Cibona u krvi. Kao novom kapetanu želim mu puno sreće, puno pobjeda i puno slika s peharima.

Zagreb: Roko Prkačin postao najmlađi kapetan u povijesti Cibone
1/7

Ovome što je na tu temu kazao dugogodišnji kapetan, čovjek koji je 16 sezona branio boje kluba, prvi trener Velić imao je malo za dodati:

- Ovo je stvar struke, a Roko od svih sadašnjih prvotimaca ima najduži staž u klubu i to je prirodno da on bude kapetan. Nije to lagana dužnost, no u teškim trenucima, za koje se nadam da će ih biti što manje, imat će veliku podršku od iskusnijih suigrača jer je atmosfera u momčadi uistinu obiteljska. Roko je budućnost kluba i ja vjerujem da on to može nositi na svojim leđima.

A što pak o svemu kaže novoimenovani i golobradi kapetan?

- Moj otac najsretniji je zbog ovoga svega i on je u ovoj situaciji najponosniji. Kao netko tko je nosio kapetansku vrpcu Cibone dao mi je puno savjeta, a puno sam mogao naučiti i od dosadašnjeg kapetana Rozića s kojim sam imao blizak odnos. Probat ću spojiti savjete od obojice i biti bolji od obojice.

Uslijedilo je tada pitanje da li je spreman za hakl s dosadašnjim kapetanom, jedan na jednoga?

- Dosad nismo igrali jedan protiv drugoga, no sada kada je Roza otišao u mirovinu, sada možemo. Ako je spreman, ja sam za izazov.

U tom trenutku "intervenirao" je Velić, našalivši se na račun Rozićeve igračke lojalnosti Ciboni:

- Roko nemoj ga izazivati jer ako krene vratit će se igrati, a jedva sam ga se riješio.

Video: Cibona - Čelnici kluba najavili novu sezonu

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
10:10 25.09.2020.

Čime je to mladac zaslužio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije