Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Blackhawksi izgubili drugu utakmicu zaredom

Chicago Blackhawks
Reuters/PIXSELL
23.01.2016.
u 13:30

Panthersi su ovom pobjedom prekinuli vlastiti niz od četiri poraza, te su se učvrstili na prvom mjestu skupine Atlantic sa 59 bodova iz 47 susreta

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Chicago Blackhawksa izgubili su drugu utakmicu zaredom nakon rekordnog niza od 12 pobjeda, bolji od njih u petak su na svom ledu bili Florida Panthersi sa 4:0.

Panthersi su ovom pobjedom prekinuli vlastiti niz od četiri poraza, te su se učvrstili na prvom mjestu skupine Atlantic sa 59 bodova iz 47 susreta, tri više od prvih pratitelja Tampa Bay Lightninga i Detroit Red Wingsa, dok su Blackhawksi i dalje na vrhu skupine Central i čitave Zapadne konferencije sa 68 bodova iz 51 susreta, tri više uz tri utakmice više od Dallas Starsa.

Vratar Panthersa Roberto Luongo sa 27 obrana ostvario je svoj četvrti "shutout" sezone, a ukupno 72. u karijeri čime je izbio samostalno na 10. mjesto svih vremena. Već nakon prvih 20 minuta bilo je 3:0 za domaće, golove su postigli Reilly Smith (10:19), Brian Campbell (17:18) i Quinton Howden (19:57), dok je konačnih 4-0 postavio Aaron Ekblad (22:51) početkom druge trećine. 

U petak su uspješne na gostovanjima bile obje momčadi iz New Yorka, Rangersi su sa 4:1 svladali Carolina Hurricanese, dok su Islandersi sa 5:2 nadigrali Ottawa Senatorse. Tim pobjedama stigli su na treće i četvrto mjesto Istočne konferencije, Rangersi imaju 57 bodova iz 47 susreta, a Islandersi bod i utakmicu manje.

Rangersi su poveli sa 2:0 u Raleighu u prvoj trećini preko Ryana McDonagha (14:01) i Keitha Yandlea (17:53), početkom nastavka Joakim Nordstrom (23:29) smanjio je na 2:1, ali je uzvratio J.T. Miller (29:41, 31:51) s dva gola kojima je postavio konačni rezultat. 

U susretu Senatorsa i Islandersa rezultat nakon prve dvije trećine bio je 2:2, strijelci za domaće bili su Bobby Ryan (22:05) i Erik Karlsson (30:51), dok su pogotke za goste postigli Nick Leddy (3:49) i Cal Clutterbuck (31:10). No, u posljednjoj dionici gosti iz New Yorka postigli su tri gola na koje domaći nisu imali odgovor, mrežu Senatorsa zatresli su Travis Hamonic (42:58), John Tavares (47:03) i Kyle Okposo (54:00).

Vrlo blizu momčadima iz New Yorka po učinku su i Detroit Red Wingsi sa 56 bodova iz 47 utakmica, a novu pobjedu ostvarili su na gostovanju kod Buffalo Sabresa svladavši ih sa 3:0. Sva tri gola postignuta su u posljednjoj trećini, a strijelci su bili Dylan Larkin (52:01), Henrik Zetterberg (57:09) i Luke Glendening (59:11).

U posljednjoj utakmici odigranoj u petak Colorado Avalanche je na svom ledu svladao Saint Louis Blues sa 2:1 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Gosti su poveli preko Alexandera Steena (37:57) i to vodstvo držali do posljednje minute kada je Nathan MacKinnon (59:06) uspio poravnati, da bi potom domaći bili uspješniji u raspucavanju. Sa 53 boda Colorado drži osmo mjesto na Zapadu, posljednje koje vodi u doigravanje, dok je Saint Louis sa 64 boda treći na Zapadu.

Utakmica između Washington Capitalsa i Anaheim Ducksa odgođena je zbog snježnog nevremena u glavnom gradu SAD-a.

>> Chicago nastavlja pobjednički niz, pobijedili su i protiv Predatorsa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije