Naslovnica Sport Nogomet

Česi pustili huligane, Božinović tvrdi: Znamo tko su, čekamo ih!

Sve u svemu, u svijet je još jedanput poslana loša slika, a mnogi strahuju da bi Dinamo opet mogao biti kažnjen
16. veljače 2019. u 07:15 10 komentara 607 prikaza
Dinamovi navijači u Plzenju
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Svi koji su u četvrtak tijekom dana bili u središtu Plzeňa svjedočili su o dobroj atmosferi bez izgreda. No, to kao da je bilo zatišje pred buru koja se dogodila na ulazu u stadion kada su Boysi koji nisu imali ulaznice, a bilo ih je mnogo, krenuli u obračun s policijom.

Miroslav Ćiro Blažević ŽESTOKA KRITIKA Ćiro udario po dinamovcu: On je ku*** od ovce!

Srećom, nije to sve dugo trajalo, a epilog svega je 14 uhićenih i desetak ozlijeđenih. Češki mediji jučer su nešto prostora posvetili huliganima iz Hrvatske tvrdeći da su na kraju u petak svi pušteni nakon što su dali iskaz pred sucem. Cijeli slučaj komentirao je i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sukobile se i frakcije

– Počinitelji su pušteni nakon policijske obrade u Češkoj, znamo o kome je riječ, a kad se vrate, na potezu je hrvatska policija – rekao je Božinović te dodao da hrvatska policija, kad dobije službeno izvješće i dokumentaciju češke policije o počiniteljima, može pokrenuti postupak sankcioniranja te da će to sigurno i učiniti.

Neredi u Plzenju INCIDENT U ČEŠKOJ Navijač Dinama teško ozlijeđen u neredima!

Češki mediji u svojim izvještajima otkrivaju da su se navijači iz Hrvatske, osim s policijom, potukli i međusobno, odnosno da je došlo do obračuna frakcija. Stoga je policija morala čuvati onu frakciju koja je bila brojčano inferiornija. Uz to, otkriva se da se prva tučnjava dogodila čak i noć prije utakmice. Iako o njoj nema puno informacija, navodi se da je u okršaju u jednom kafiću sudjelovalo 30-ak osoba te da su zrakom letjele boce i čaše.

Sve u svemu, u svijet je još jedanput poslana loša slika, a mnogi strahuju da bi Dinamo opet mogao biti kažnjen. No u klubu vjeruju da se to neće dogoditi jer se sve dogodilo izvan stadiona, a oni su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da to spriječe. Tu priču potvrdio je i ministar Božinović.

>> Pogledajte kako su se ponašali Dinamovi navijači u Plzenju

Ozlijeđeni su u redu

– Policija je kontaktirala kolege iz Češke prije utakmice i upozorila ih na rizične skupine i pojedince – kazao je Božinović pa zaključio:

– Vrlo intenzivno radimo na sprečavanju nasilja na sportskim natjecanjima, tako da je ono gotovo iskorijenjeno kad je riječ o sportskim stadionima pa se sukobi navijačkih skupina organiziraju izvan njih ili na rutama putovanja skupina.

Što se ozlijeđenih tiče, pomoć je zatražilo desetak osoba, među kojima jedan policijski službenik, ali svi su dobro. Jednoj je osobi teže ozlijeđena noga, ali Česi pišu da je i u tom slučaju sve završilo dobro te da je puštena.

>> Pogledajte kako su se ponašali Dinamovi navijači u Plzenju

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • biga22:

    Sve je to od dima sto stiglo je sa Kube...

  • Zagorec101:

    Sada svim tim huliganima novčane kazne da se smrznu, zabrana ulaska na stadione u cijeloj EU. I obavezno javljanje u Remetinec prije svake utakmice.

  • serđo12:

    Zbog tih divljih hordi zgadio mi se nogomet !