Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUĆNJAVA S POLICIJOM

Česi pustili huligane, Božinović tvrdi: Znamo tko su, čekamo ih!

Dinamovi navijači u Plzenju
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
16.02.2019.
u 07:15

Sve u svemu, u svijet je još jedanput poslana loša slika, a mnogi strahuju da bi Dinamo opet mogao biti kažnjen

Svi koji su u četvrtak tijekom dana bili u središtu Plzeňa svjedočili su o dobroj atmosferi bez izgreda. No, to kao da je bilo zatišje pred buru koja se dogodila na ulazu u stadion kada su Boysi koji nisu imali ulaznice, a bilo ih je mnogo, krenuli u obračun s policijom.

Srećom, nije to sve dugo trajalo, a epilog svega je 14 uhićenih i desetak ozlijeđenih. Češki mediji jučer su nešto prostora posvetili huliganima iz Hrvatske tvrdeći da su na kraju u petak svi pušteni nakon što su dali iskaz pred sucem. Cijeli slučaj komentirao je i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sukobile se i frakcije

– Počinitelji su pušteni nakon policijske obrade u Češkoj, znamo o kome je riječ, a kad se vrate, na potezu je hrvatska policija – rekao je Božinović te dodao da hrvatska policija, kad dobije službeno izvješće i dokumentaciju češke policije o počiniteljima, može pokrenuti postupak sankcioniranja te da će to sigurno i učiniti.

Češki mediji u svojim izvještajima otkrivaju da su se navijači iz Hrvatske, osim s policijom, potukli i međusobno, odnosno da je došlo do obračuna frakcija. Stoga je policija morala čuvati onu frakciju koja je bila brojčano inferiornija. Uz to, otkriva se da se prva tučnjava dogodila čak i noć prije utakmice. Iako o njoj nema puno informacija, navodi se da je u okršaju u jednom kafiću sudjelovalo 30-ak osoba te da su zrakom letjele boce i čaše.

Sve u svemu, u svijet je još jedanput poslana loša slika, a mnogi strahuju da bi Dinamo opet mogao biti kažnjen. No u klubu vjeruju da se to neće dogoditi jer se sve dogodilo izvan stadiona, a oni su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da to spriječe. Tu priču potvrdio je i ministar Božinović.

>> Pogledajte kako su se ponašali Dinamovi navijači u Plzenju

Ozlijeđeni su u redu

– Policija je kontaktirala kolege iz Češke prije utakmice i upozorila ih na rizične skupine i pojedince – kazao je Božinović pa zaključio:

– Vrlo intenzivno radimo na sprečavanju nasilja na sportskim natjecanjima, tako da je ono gotovo iskorijenjeno kad je riječ o sportskim stadionima pa se sukobi navijačkih skupina organiziraju izvan njih ili na rutama putovanja skupina.

Što se ozlijeđenih tiče, pomoć je zatražilo desetak osoba, među kojima jedan policijski službenik, ali svi su dobro. Jednoj je osobi teže ozlijeđena noga, ali Česi pišu da je i u tom slučaju sve završilo dobro te da je puštena.

>> Pogledajte kako su se ponašali Dinamovi navijači u Plzenju

Komentara 10

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
07:36 16.02.2019.

Sve je to od dima sto stiglo je sa Kube...

ZA
Zagorec101
08:03 16.02.2019.

Sada svim tim huliganima novčane kazne da se smrznu, zabrana ulaska na stadione u cijeloj EU. I obavezno javljanje u Remetinec prije svake utakmice.

SE
serđo12
07:49 16.02.2019.

Zbog tih divljih hordi zgadio mi se nogomet !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije