Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE LINE ČERVARA

Červar: Napuštam Hrvatsku zbog Metalurga

Lino Červar
Pixsell
29.07.2010.
u 17:49

Da povratka nema, potvrdio je i sam Červar u oproštajnom priopćenju koje donosimo u cijelosti i u obliku u kojem ga je Červar napisao uz datum od petka, a ne četvrtka kada je priopćenje izašlo.

"Zbog klupskih obveza i Ugovora koje imam s makedonskim klubom RK Metalurg nisam u mogućnosti i nadalje ispunjavati sve zadatke prema zacrtanom programu Hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Obveze su vrlo zahtjevne i traže cijelog čovjeka, jer radi se o hrvatskom elitnom dobru i najuspješnije reprezentacije svijeta gledajući kontinuitet rezultata na 10 velikih natjecanja od 2003 do 2010 godine.

Zbog svega toga,što nisam u stanju biti 2,5 mjeseca uz reprezentaciju prepun emocija i osjećaja tuge ali i ponosa odlazim sa izborničkog mjesta hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Ponosan sam, što sam bio na čelu reprezentacije koja je napravila (iako je bila proglašena propalom generacijom) jedinstveni sportski podvig nezabilježen u bilo kojoj kolektivnnoj igri s loptom.

Za Guinesevu knjigu je podatak da reprezentacija koja je bila posljednja na Europskom prvenstvu 2002 godine za nepune dvije godine postaje svjetskim prvakom i olimpijskim pobjednikom.

Taj podvig, je po meni najvrednija poruka nade i putokaz za sve one koji u životu žele uspjeti. Najveća hvala pripada igračima koji su bili glavni nositelji projekta najtrofejnijeg kolektivnog sporta u državi Hrvatskoj, zatim hvala mojim suradnicima i pomoćnicima, hvala ljudima iz logistike, hvala HRS, hvala medijima i svim našim vjernim navijačima u zemlji i inozemstvu koji su uvijek u nevjerojatno velikom broju bili uz nas na svakom velikom natjecanju.

Ponosan sam i sretan što smo u rukometnom zajedništvu uz puno požrtvovanja, odricanja, ustrajnosti, strasti i ljubavi (a nje u srcima mojih igrača u izobilju)pobjedama pokušali svakom građaninu Hrvatske, neovisno o kome je riječ, uljepšati dan.

Znam, da je to malo ali ostvareno je to, vjerujte mi, znanjem, srcem i entuzijazmom.

Ispričavam se svim onima koje sam možda uvrijedio, nanio nepravdu ili štetu u bilo kojem pogledu. Onima kojim možda nisam bio po volji ili ukusu iz bilo kojeg razloga, tu si ne mogu pomoći.

I njima hvala, jer sam shvatio da i ja nisam savršen ni bezgrešan, već da sam samo jedan od mnogih.

U Zagrebu, 30.7.2010.

Lino Červar"

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:22 29.07.2010.

LINO HVALA TI NA SVEMU ! ! !

BT
biracko-tijelo
18:05 29.07.2010.

Bravo Lino! Hvala Lino! Sretno Lino!

MA
marzac
18:25 29.07.2010.

Hvala Bogu da si otišao.. Vrijeme je za Irfana Smajlagića koji dok je bio uz ovog patuljka na klupi, naša repka je bila \"osuđena\" na zlatne medalje.. Odkad je on otišao, nismo uzeli nijedno zlato..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije