Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Červar nakon senzacije u Njemačkoj: Ovo je tek početak

PPD Zagreb
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
20.09.2018.
u 08:18

Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka PPD Zagreb igra 29. rujna kada u Areni gostuje moćni PSG.

Rukometaši PPD Zagreba napravili su veliku senzaciju u elitnoj skupini Lige prvaka. Pobijedili su njemačkog prvaka, Flensburg sa 31:29 i to na njihovom parketu. Ovo je prva pobjeda hrvatskog prvaka u gostima kod Flensburga. Mogla bi to biti ključna pobjeda u nastojanju da se zagrebaši plasiraju u osminu finala jer teško će Flensburg još koji put izgubiti na svom parketu. Da nisu onako nesretno izgubili u Osijeku od Pick Szegeda, sada bi „plinari“ bili na vrhu skupine.

Možemo protiv najboljih

- Utakmica protiv Szegeda, koju smo nesretno izgubili, pokazala nam je da se možemo ravnopravno nadmetati i protiv najjačih europskih momčadi. Jer, Szeged i Flensburg su klubovi koji se vrlo lako mogu naći na završnom turniru Lige prvaka. Protiv Flensburga smo bili koncentrirani svih 60 minuta. Bilo bi poželjno da ovakvim igrama nastavimo i u sljedećim utakmicama – rekao je Zlatko Horvat, kapetan zagrebaša.

U prvom poluvremenu izostale su obrane vratara ali se sada Urh Kastelic razbranio u drugom (deset obrana). Odlični su bili u napadu Mandić, Horvat, Sršen, Bičanić, a posebna priča je Arber Ćerimi. Ubrzao je igru zagrebaša, postigao četiri pogotka i imao sedam asistencija.

- U prvom poluvremenu je malo izostala podrška vratara. Ali je zato Kastelic branio u nastavku sve što je trebalo, ali i neke nemoguće lopte – istaknuo je Horvat.

Lino Červar, trener PPD Zagreba, strahovao je uoči sezone Lige prvaka.

- Potpuno smo nadigrali domaću momčad i našoj pobjedi nema prigovora. Da smo imali nekoliko obrana više u prvom poluvremenu, razlika bi na kraju bila i puno veća. No, moramo biti skromni. Ovo je tek početak, moramo još više trenirati jer samo se radom može doći do rezultata. Ostajemo čvrsto na nogama – istaknuo je Lino Červar.

PPD Zagreb
1/13

U Arenu stiže moćni PSG

„Mago di Umago“ često je na utakmici igrao u napadu sedam na šest i to je jako dobro funkcioniralo.

- Posebno me raduje što smo istrčali više kontri od njih, a oni su po tome poznati. Možda će netko reći da igra na sedam na šest nije dobra, ali ja mislim da je – naglasio je Červar, dodavši:

- Ne bih htio nikoga isticati. Bilo je puno junaka. Znam, svi će sad reći da je Mandić odigrao nevjerojatnu utakmicu. Istina. Rekao sam mu nakon Szegeda da se oslobodi, da skine te okove koji su ga očito sputavali. Poslušao me je i ova njegova igra je rezultat slobode u igri – zaključio je Červar.

Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka PPD Zagreb igra 29. rujna kada u Areni gostuje moćni PSG. 

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nogogaz
09:07 20.09.2018.

dobro smo oporavili nacionalni ponos posije totalnog poraza na prvenstvu od slovenaca. Odlicam rezervni vratar slovenije u golu zagreba!!! a na drugoj strani igrališta brzi albanac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije