Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRVOJ UTAKMICI SP-a HRVATSKA SVLADALA JUŽNU KOREJU

Červar: Iz ove pobjede izvući ćemo mnogo pouka

17.01.2009.
u 00:59

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Južnu Koreju (27:26) na startu svjetskog prvenstva. Provukli su se “kauboji” kroz ušicu igle. Moglo je to završiti i pravom blamažom jer su Korejci pet minuta prije kraja imali nevjerojatnih 25:23.

– U tim trenucima pokazali smo čvrst karakter i uz pomoć gledatelja došli do važnih bodova – istaknuo je Lino Červar.

Vapaj za navijanjem
U posljednjih pet minuta igrači na klupi gotovo su očajnički molili potporu s tribina i ona je, na svu sreću, i stigla.

– Imali smo mi meč loptu u dva navrata, kada smo vodili sa po tri razlike, ali smo promašili previše zicera – istaknuo je Červar. @linkbox@

Naša reprezentacija igrala je na otvaranju SP-a s puno oscilacija. Dobro se igralo samo na trenutke.

– Sigurno je da ovakvom igrom ne možemo pobijediti Španjolce i Šveđane. I zato ćemo iz ove pobjede izvući mnogo pouka. Ovo nam je u svakome slučaju velika opomena uoči sljedećih utakmica – istaknuo je Červar.

Zanimljivo je da je izbornik počeo s Hrvatinom na lijevom krilu pa je tako Goran Šprem po tko zna koji put u svojoj karijeri jedno veliko natjecanje počeo kao navijač s tribine. Na početku utakmice nismo znali iskoristiti zbunjenost Korejaca jer je većina njih prvi put na svjetskom prvenstvu. Igrali su duboko u obrani i odmah je bilo jasno da se naši vanjski pucači baš neće previše naigrati.

– Moram pohvaliti našeg kapetana Peru Metličića. Cijelu utakmicu se tražio da bi na kraju postigao dva ključna pogotka. Dobro je da sam ga tako dugo čekao jer nam na ovom prvenstvu treba Pero pun samopouzdanja – rekao je Červar.

Blago rečeno, u obrani smo bili katastrofalni.

– Igrali smo sve tri vrste obrana. Počeli smo sa 3-2-1, pa smo mijenjali u 5-1, na kraju smo odigrali i 6-0. I moj zaključak je da se nismo proslavili ni jednom obranom – istaknuo je izbornik.

Zaboravni izbornik
Osvrnuo se Lino malo i na Koreju.

– Oni bi mogli ovdje iznenaditi. Neće biti lako ni Španjolcima, ni Šveđanima. Uostalom, Koreja je na olimpijskim igrama u Pekingu pobijedila aktualne europske prvake, Dansku, te Island, koji je kasnije postao srebrni – naglasio je Červar.

Zaboravio je naš izbornik da od te momčadi na ovom SP-u nema čak osam igrača, a među njima možda i dvojice najboljih, Yoona i Paeka.

– Yoon i Paek nisu u Pekingu igrali u prvoj postavi tako da to ne mijenja puno na stvari ovdje – kaže Lino Červar.

Za našu reprezentaciju danas je slobodan dan, a potom slijede dvije ipak lakše utakmice, s Kuvajtom i Kubom.

– Znam da su to dvije “lijeve” utakmice, ali pozivam gledatelje da dođu u što većem broju – zaključio je hrvatski izbornik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije