Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNIK

Červar: Hrvatska je mogla napraviti i više...

Červar Goluža
Dusko Marusic/PIXSELL
27.01.2014.
u 20:56

– Bode u oči podatak da je ovo peto natjecanje od 2010. godine u kojem nismo vidjeli finale. A momčad koja je igrala na tih pet natjecanja ipak je vrijedila više... – smatra Lino Červar.

Je li četvrto mjesto na Euru uspjeh ili neuspjeh? Zaključak je podvojen.

– Rezultat je solidan. Pozitivno je što smo zadržali kontinuitet igranja u polufinalu, u zadnjih 11 godina ovo nam je 13. veliko natjecanje od 15 u kojem smo bili u borbi za odličja. No bode u oči podatak da je ovo peto natjecanje od 2010. godine u kojem nismo vidjeli finale, u tom smo razdoblju osvojili tri bronce. A momčad koja je igrala na tih pet natjecanja ipak je vrijedila više... – smatra Lino Červar.

Za sportaša je četvrto mjesto najgore, prava sportska katastrofa!

Mirza Džomba

bivši hrvatski reprezentativac

"Neću ocjenjivati izbornika"

Zašto nije bio ostvaren bolji rezultat ako ste dojma da je momčad imala potencijala za više?

– Niz potankosti donosi prevagu, neke od tih potankosti nisu bile na našoj strani. Gledajte, zaboravila se Gojunova izjava uoči Eura: “Mi nismo više tako mladi”, kojom je praktički najavio proboj do kraja. I to je točno, prosjek godina francuske momčadi, za koju svi govore da je stara, i našeg sastava je identičan: 29,5 godina! Nismo mi napravili nikakvu smjenu generacija, od novih se igrača pojavio samo Slišković koji ima 23 godine!

A ima li izbornik Slavko Goluža kapacitet za korak više od polufinala?

– Nemojte od mene tražiti da ocjenjujem izbornika koji je bio moj igrač i pomoćnik, nisam sposoban za to...

Džomba: Četvrto mjesto je najgore

Ni Mirza Džomba nije načisto je li postignut uspjeh:

– Uvijek je pohvalno doći do polufinala, ali za sportaša je četvrto mjesto najgore, prava sportska katastrofa! Posebno sad kad sam osjećao da smo bili tako blizu povijesnoga rezultata i zlata. Ključan je bio polufinale s Dancima, imali smo ih, bili su “na konopcima”, no nismo znali dovršiti priču. Sad se mora dobro analizirati naš nastup na Euru, treba doista uzeti u obzir sve detalje, otvoreno porazgovarati i napraviti neke korake da nam taj polufinale, koji jest uspjeh, ne bude u budućnosti krajnji domet, jer imam osjećaj da možemo kudikamo više. Očito se negdje griješi. Za neosvajanje medalje svatko nosi svoj dio krivnje. Goluža ne zabija golove niti brani vrata, ali sastavlja momčad – kaže Džomba.

>> Španjolska je izvukla tisuće oštrica koje joj je zabila Hrvatska

 

Komentara 9

MO
mojazemlja
21:16 27.01.2014.

Najprije promjenite to amerikanizirano ime..kauboji..pih..

Avatar compañero
compañero
08:31 28.01.2014.

ma, anivček, skroz si fulao...nitko ne govori da su nam rukometaši loši, ali baš zato što su toliko dobri - u rangu sa španjolcima, dancima, pa čak i francuzima, želimo - kao što si i oni sami još više žele,, da budu toliko i uspješni. a za to treba trener znalac, lukavac, koji kuži finese, ima osjećaj za tajming, ima stvari pod kontrolom...goluža to nije, njemu se može jednom, ni krivom ni dužnom, zalomiti i zlato - ali samo po zakonu velikih brojeva..

DU
Deleted user
09:01 28.01.2014.

Mnogo njih koji imaju puno bolje uvjete i veći izbor igrača iza nas su. A mi smo sudionici idućeg svjetskog prvenstva a pitanje je da li su oni. Zašto ne cijenimo ono što imamo nego žalimo za onim što nemamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije