Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO BAŠIĆ

Nismo zaslužili ništa više od ovog četvrtog mjesta!

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.01.2014.
u 08:17

– Nedostajale su neke potankosti za korak više, barem za brončano odličje, koje bi ipak bacilo drukčiji i ljepši sjaj na ovaj nastup Hrvatske – kaže Saračević.

Praznih se ruku iz Danske vraćaju kući hrvatski rukometaši, bronca je otišla Španjolcima, a našima je ostala “drvena medalja”, četvrto mjesto na Euru.

– Nevjerojatno je kako smo griješili u trenucima kad smo morali izjednačiti. Sve je to stvar dekoncentracije, koja je bila posljedica umora, očito je naporno natjecanje iscrpilo naše dečke. A i sreća nam je malo okrenula leđa, tri-četiri lopte koje je Losert obranio odbile su se Španjolcima, a moglo je biti i drukčije – rekao je naš bivši reprezentativac Zlatan Saračević naglasivši:

– Ovo je ipak uspjeh, uvijek kad se plasiraš u polufinale, u borbu za odličja, znači da si uspio na velikom natjecanju. Nedostajale su neke potankosti za korak više, barem za brončano odličje, koje bi ipak bacilo drukčiji i ljepši sjaj na ovaj nastup Hrvatske.

Je li rukomet ponudio nešto novo na ovome EP-u?

– Ne, sve je već viđeno, i u borbu za odličja plasirale su se četiri najbolje momčadi. Općenito se najviše novosti vidi na Olimpijskim igrama, uoči kojih ima i najviše vremena za pripreme – smatra Saračević.

Nekad proslavljeni vratar Mirko Bašić opet je bio brutalno realan:

– Nismo zaslužili ništa više od ovoga četvrtog mjesta! U svakoj smo odlučujućoj utakmici, naime, imali nekoliko “meč-lopti” i nismo ih znali iskoristiti. S Francuzima smo imali plus dva i igrača više, s Dancima plus dva i dva igrača više, sad se sa Španjolskom previše tehnički griješilo... A želiš li osvojiti medalju, onda takve stvari moraš iskoristiti, ne smiju se propuštati “meč-lopte” – rekao je Bašić.

Kao bivšem vrataru Bašiću je zasmetalo što je Goluža “ignorirao” Venija Loserta:

– Na utakmici sa Španjolcima ponajbolje se vidjelo koliko je izbornik Goluža griješio ne dajući priliku Veniju Losertu! Neopravdano je Venio bio zapostavljen na ovome Euru. S obzirom na njegovo iskustvo, morao mu je Goluža više vjerovati, morao je Losert više braniti, posebno jer je Mirko Alilović bio neraspoložen. Da je uz Mirka bio neki “klinac”, shvatio bih Golužu, ali Venio ima 37 godina, ima dva olimpijska zlata i morao je dobiti veću minutažu.

>>Ne bih ništa mijenjao da se mogu vratiti na prijašnje utakmice

Komentara 40

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
09:28 27.01.2014.

Jezušmaria, dajte prestanite razgovarat o "ozračju", "klimi", i sl. Osečam se ko da slušam vremensku prognozu. Dajte pametne glave rukometne recite koju o ritmu i tijeku pojedine tekme, o taktici, o pojedinim akcijama, da vidimo kaj je meritum stvari u pitanju. Brzo bu se pokazalo da trener blage nema o taktici i planu za pojedinu tekmu, a o potezima tijekom tekme da i ne govorim. puno više igrački i navijački, nego trenerski. Kaj dela trener Francuza? Sedi i razmišlja. Tu i tam skoči ali vrlo retko. Ponekad veli nekaj kratko celoj momčadi, a ovi očito znaju koju, zamisli sad čuda, "uigranu akciju" trebaju odigrat. Zakaj to nisam čul od Goluže? Kaj se 15 minuta prije kraja pri izjednačenom rezultatu i napadu veli (s super tvrdim č) "Ajmo dečki, ajmo!" ili se ipak veli nekaj drugo, npr. o uigranoj akciji koji treba odigrat i kak zatim u obrani? Možda ja fakat ništ ne kužim.

DO
domazl
09:44 27.01.2014.

Nepostojanje kemije između izbornoka i igrača osjećala se kroz TV prijemnik. Možda krajnji rezultat ne bi bio bolji s boljim trenerom, jer jedan kiks u kvalifikacijama odredi daljnji tijek. Ali, da se jedan igrač (najbolji na svijetu) nameće igrom na način, ja to moram sam, ne doprinosi uspjehu. To bi pravi trener kanalizirao, ukazao na pogrešan pristup. Prije nekoliko godina trojica su držali Vorija, on zabijao, ali i vanjski. Ovaj puta to je izostalo. Hvalimo se 6/0 obranom, a pivoti nam se šeću kao na korzu. Nije dovoljan visoki plot u obrani, kada ga uopće nema do metra visine. U napadu se vanjski rješavaju lopte " u bunar", tek kada odustanu od šutiranja. Lopta je išla sporo, izmjena mjesta igrača telefonirajuća, nije se igralo na utrčavanje(krila) na drugog linijskog, kada su nam igrali obranu na 9m. A sve to trener koji zna, vidi. Naravno, Goluža ne. Smjena od Šole do dole.

DO
dogeatdog
10:16 27.01.2014.

Ma repka nam je ok, imamo pravu generaciju igrača na svjetskoj razini, i nedostajalo je samo malo sreće i koncentracije za korak više. I tu se sad postavlja pitanje slaganja momčadi u određenim presudnim trenucima. A tada dolazi do izražaja selektor. To je ono po čemu se Lino razlikovao od Goluže. Sasvim je logično da,ako u dvije godine dođemo 4 puta u polufinale i dalje ne ide,da se proba s drugim selektorom. Baš me zanima da li bi Lino sa ovom generacijom otišao do kraja, imam osjećaj da bi bilo tako. A i pitanje Balića i Lackovića,koji bi se razuman selektor odrekao usluga njih dvojice,pa to nikome na ovom planetu nije jasno,očito su tu u pitanju i neki osobni razlozi i netrpeljivosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije