Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTJEŠNA NAGRADA

Celticu Old Firm derbi

Celtic Rangers
Reuters
05.05.2010.
u 08:48

Nogometaši Celtica slavili su protiv Glasgow Rangersa 2-1 u pretposljednjem, 37. kolu škotskog Premiershipa i tako došli do utješne pobjede u sezoni u kojoj su njihovi gradski rivali već ranije osigurali naslov prvaka.

U ukupno 388. Old Firm derbiju i 48. otkako se igra škotska Premier liga (od 1998.) svi su golovi postignuti u prvom poluvremenu.

Poveo je Celtic pred ispunjenim Celtic Parkom golom Leeja Naylora iz slobodnog udarca s nekih 30 metara u osmoj minuti, a izjednačio je Kenny Miller glavom s ruba peterca na asistenciju Stevena Whittakera u 43.

Odlučujući gol za pobjedu Celtica, prvu ovosezonsku u četvrtom derbiju protiv Rangersa, zabio je Marc-Antoine Fortune u 45. minuti glavom nakon ubacivanja Naylora.

Najveću priliku za izjednačenje Rangersi su imali u 84. minuti kada je Nacho Novo iz neposredne blizine pogodio vratnicu, u akciji kojoj je prethodilo igranje rukom jednog igrača Celtica u kaznenom prostoru.

Rangersi su konac utakmice dočekali s igračem manje, budući je u posljednjim trenucima isključen Lee McCullogh (drugi žuti karton nakon starta na Aidenu McGeadyju).

Škotski Premiership, 37. kolo:

Celtic – Glasgow Rangers 2-1 (Naylor 8, Fortune 45 / Miller 43)

Redoslijed: 1. Glasgow Rangers 86, 2. Celtic 78, 3. Dundee United 62 (-1), 4. Motherwell 51 (-1), 5. Hibernian 50 (-1), 6. Hearts 47 (-1)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije