Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NASILNIKA S PLATKA

Čelnik MMA Unije: Tirielovo ponašanje najoštrije osuđujemo, učinio je veliku štetu MMA sportu

02.02.2023.
u 10:24

Dražen Forgač, predsjednik Hrvatske MMA unije, ističe da obučeni borac mora jako dobro paziti s kim se druži i u kakve situacije ulazi jer kaos učas nastane i ako nakon njega netko bude teže ozlijeđen, sportaš se više ne može oprati

Komentara 12

DU
Deleted user
12:18 02.02.2023.

Svaki pojedinac koji je svladavanjem neke od razina borilačkih vještina postao jači, čvršći, brži i spretniji od većine ljudskog roda na planeti ima obvezu poštovati kodeks borca. Taj kodeks je na Dalekom Istoku sveta obveza, isto kao i u klubovima ostatka svijeta koji svoje učenike podučavaju nekoj borilačkoj vještini. Na Zapadu je ta obveza za koju se polaže i prisega, postala vrlo transparentna, a trebala bi biti strogo isključiva. Ljudi koji vježbaju borilačke sportove rade to zbog sporta, natjecanja, karijere, rekreativno, zbog potreba samoobrane ili u profesionalne svrhe (vojska, policija, zaštitarske službe). Njihova obveza (osim potonjih kojima je to sastavni dio profesije) je izbjegavati pod svaku cijenu konfliktne situacije, jer se smatraju oružjem. Iznimno je dopuštena upotreba vještine kad je ugroženo zdravlje i život borca ili osobe koju je očigledno potrebno zaštititi. Ovo što su ovi dečki napravili je za višegodišnju robiju bez mogućnosti pomilovanja i doživotnu zabranu bavljenja borilačkim sportovima. Pozdravljam odluku trenera i vlasnika kluba da momentalno izbaci svog učenika iz ekipe i ispriča se javno. Sa svom trojicom trebaju porazgovarati njihovi roditelji, bez obzira što su punoljetni i to vrlo ozbiljno.

NA
najposebniji
11:29 02.02.2023.

Učinio je veliku štetu...koliko velik ugled predsjednik smarta da uživaju u javnosti?

MA
malaliba
14:33 02.02.2023.

Mislila sam da se uz borilačku vještinu trenira i mentalna strana borca tako da se zna suzdržati od napada izvan natjecanja bez obzira na izazove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije