Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLORY 14

Mirko odlukom sudaca poražen od Bonjaskog!

Filipović Bonjasky
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/11
09.03.2014.
u 00:15

- Ovo je bila moja zadnja borba. Nadam se da Mirku na oproštaju neće nitko zviždati kao meni. No, ja volim Zagreb i hvala navijačima - rekao je uplakani Bonjasky.

Mirko Filipović nakon dosta čudne odluke sudaca poražen je u meču od Remyja Bonjaskog na borilačkom spektaklu Glory 14 u zagrebačkoj Areni.

Mirko je u meču bio dominantniji i opasniji i činilo se da njegova pobjeda neće doći u pitanje. No, suci nisu tako mislili i proglasili su nizozemsko-surinamskog borca pobjednikom.

Bonjaskom je ovo bio posljednji meč u karijeri pa je možda ova odluka poklon sudaca za umirovljenje. Publika u Areni ispratila ga je savlom zvižduka...

- Ovo je bila moja zadnja borba. Nadam se da Mirku na oproštaju neće nitko zviždati kao meni. No, ja volim Zagreb i hvala navijačima - rekao je uplakani Bonjasky.

Bila je ovo druga borba Cro Copa i Bonjaskog. Prvi put su se sreli prije 12 godina na K1 turniru u Japanu, a naš je borac tada slavio tehničkim nokautom.

Mirkovu borbu iz Arene je promatrao i posebni gost, bivši boksački svjetski prvak Evander Holyfield koji je u subotu stigao u Zagreb.

>> Evo što je sve Cro Cop otkrio Drvišu u krevetu

Komentara 16

DU
Deleted user
07:09 09.03.2014.

Moram priznati da me Mirko razočarao. Ne kao borac, nego kao čovjek. Činjenica je da ni jedan ni drugi nisu napravili ništa spektakularno u borbi, ali ako ćemo realno, svaki je imao jedan jedini čisti udarac u cijeloj borbi koji nešto vrijedi i koji može nokautirati borca. Bonjanski je plasirao jedan dobar high kick u glavu, a Mirko jedan dobar middle kick i to je to. Sve ostalo su bili udarci u blokove. I realno ja bi više bodovao taj high kick. A Mirko se pokupio kao nadureno derište iz ringa, umjesto da je čestitao svom, kako kaže, prijatelju, na borbi i pokušao publiku okrenuti da zaplješću Bonjanskom, koji realno jucer nije bio prvak, ali za sve protekle godine, s obzirom da mu je ovo bila oproštajna borba, zaslužio je pljesak i pozdrav publike!

DU
Deleted user
09:11 09.03.2014.

Sramotna borba naspram onih prije boraca što su nastupali. A što se tiče Mirka jako prljav borac uvijek nekakvi problemi ili udarci u jaja ili u oko uvijek nekakva gluma. U zadnjih 10 godina on nije pružio srčanu borbu.

CR
crocro
09:08 09.03.2014.

U čemu je problem Mirkovog poraza? Osobno mislim da će Mirko uskoro napuniti 40 godina života a njegovo tijelo šalje signale da više nije mlad za ovako agresivan sport. Mirko još posjeduje dovoljnu količinu brzine pokreta, ali si ne može priuštiti raspucavanje tijekom meča jer mora ravnomjerno snagu rasporediti u te tri runde ili da se trenutačno raspuca u protivnika čak i u prvoj rundi samo pod uvjetom da protivnika "uspava" na podu. Dakle, Mirku nedostaje kondicija koja je potrebna za "napadački meč" u kontinuitetu sve tri runde. Mirko je čak mogao i pobjediti da je u udarcima bio uvjerljiviji. Niti jedan sudac ne bi mogao Mirkovog protivnika dovesti na tron da ga je Mirko pošteno namlatio, a ne da se igrao više hrvanja a manje boksa. Prema tome, godine rade svoje, bez obzira što to nitko neće priznati a ponajmanje Mirko za kojeg smo zdušno uvijek navijali kada je pobjeđivao i rijetko gubio. Bilo bi mu konačno pametno da jednu buduću borbu čisto pobjedi i da se pozdravi s ringom. Ako je borbu s mlađim protivnicima uopće moguće dobiti. Neka s pobjedom ode kao i njegov protivnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije