Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEĆA SE IZDANO

Čeferin potvrdio: Oni koji zaigraju u Superligi, ne mogu igrati za reprezentaciju

Aleksander Čeferin
Reuters/Pixsell
19.04.2021.
u 15:21

"Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako ga najave. Predugo je interes rijetkih bio ključan. Dosta je"

Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta, prenosi Sky Italia riječi koje je nakon zasjednja Uefina izvršnog odbora izrekao  Uefin predsjednik Aleksander Čeferin  i potvrdio Uefine najave.

- Zahvaljujemo klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili prijaviti se za ovo. Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako ga najave. Predugo je interes rijetkih bio ključan. Dosta je - poručila je ranije Uefa.

Zbog osnivanja nogometne Superlige predsjednik Uefe Aleksander Čeferin osjeća se izdanim od čelnika Juventusa Andree Agnellija. Talijanski mediji navode da su Čeferin i Agnelli stvorili partnerstvo koje bi se čak moglo opisati i kao prijateljski odnos. 

 Zajedno su radili na novoj strukturi nogometne Lige prvaka u kojoj bi umjesto dosadašnja 32 sudjelovalo 36 momčadi, koje bi i grupnoj fazi natjecanja odigrale deset utakmica umjesto dosadašnjih šest. Svaki klub igrao bi 10 utakmica s 10 različitih klubova, a suparnike bi dobivao iz različitih jakosnih skupina. Klubovi bi pet utakmica igrali na svom terenu, a pet u gostima.  Prvih osam klubova bi nakon deset kola izborilo plasman u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrali bi play-off za osminu finala, a posljednjih 12 klubova bi završilo natjecanje.

 Navodno je Čeferin bio ljut kada je otkrio da je "njegov prijatelj" njemu iza leđa radio na osnivanju nogometne Superlige. Andrea Agnelli bio je predsjednik Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA), ali je nakon što se otkrio plan osnivanja Superlige podnio ostavku i postao je potpresjednik te lige bogatih. Drugi potpresjednik je Joel Glazer iz Manchester Uniteda, a za čelnika te lige izabran je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Komentara 48

OR
Orilogorilo
15:35 19.04.2021.

Treba im oduzeti sve trofeje osvojene pod uefom, izbaciti ih iz liga i europe trenutno, i zabraniti transfere prema klubovima super lige. I oni su brzo na koljenima.

ME
medvedgrad
15:44 19.04.2021.

To se događa kad su vlasnici Ameri, Arapi, Rusi,.... samo novac, novac. Ako se ovo dopusti, nogomet je mrtav. Bojkot, bojkot, bojkot....

IV
ivanjoksimovic
15:32 19.04.2021.

Sve je to stvar love, par najbogatijih zeli vise novca za sebe od sponzora nego sto dobijaju od UEFAe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije