Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITNI ZNAK

Cedevitin Amerikanac: Ja sam bio "Brada" prije Jamesa Hardena

Jacob Pullen
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.11.2018.
u 20:38

Igrao sam u Sixersima par utakmica sa Šarićem. On je jedan od najpametnijih igrača s kojima sam igrao. Kada on igra dobro, Sixersi pobjeđuju

Navijači Cedevite večeras protiv Limogesa (19.30) imat će priliku ponovo uživati u majstorstvu igrača koji ih je oduševljavao u sezoni 2015./2016. A sezonu u kojoj je Cedevita igrala Top 16 Eurolige obilježio je vižljasti američki branič Jacob Pullen.

- Kada me nazvao tadašnji sportski direktor Matej Mamić, prihvatio sam ideju da se vratim u Cedevitu.

Pred sam ulazak u zrakoplov za Europu, Pullen je na internetu pročitao da Mamić više nije sportski direktor pa ga je nazvao i pitao da li da uopće krene prema Zagrebu.

- Matej mi je rekao da je novi sportski direktor moj bivši trener Veljko Mršić, a meni je bilo važno da u klubu imam nekoga u koga vjerujem. U ovoj priči nije presudan novac. Ovdje sam se osjećao dobro, kao u obitelji.

Zašto je u ljeto 2016. pak otišao iz te "obitelji"?

- Možda bi doista bilo bolje da nisam otišao, no nisam znao da će biti tako s novim trenerom a i Himki je ponudio jako puno novca.

Zaradio je Jacob jako dobro u još dvije pečalbarske epizode.

- U zemlji u kojoj su Amerikanci prije određeni broj godina bili nezamisliva pojava, a to je Iran, ja sam proveo mjesec dana. Bila je jaka disciplina, jer tamo igrači ne smiju na partyje, no bio sam jako dobro plaćen. Nakon toga, pomogao sam jednom turskom drugoligašu da se probije u najjači rang natjecanja za što sam također bio dobro plaćen. U situaciji u kojoj košarkaško tržište u Europi nije idealno bile su to dobre ponude.

U klubu s Velesajma takvih strahova neće imati.

- Znam da je Cedevita uredna po pitanju plaćanja igrača, ja tim ljudima vjerujem.

Mjesec dana proveo je Pullen i u Kini, ali za svoj kineski klub nije odigrao niti jednu utakmicu.

- Zbilo se to baš u vrijeme kada se moja kćerka trebala roditi. Kako sam ja htio biti pri porodu došlo je do nesporazuma s vlasnicima kluba pa smo se dogovorili da se raziđemo. Platili su me par mjeseci, a oni su doveli Lestera Hudsona.

Nedavno je njegova kćerkica proslavila svoj četvrti rođendan.

- Nisam oženjen, a djevojčica je u SAD-u s majkom koja ima svoj posao. No, moram nekako pronaći načina da me kćer posjeti barem na neko kraće vrijeme, ako nikako drugačije onda uz pratnju mojih roditelja.

Pullenovi roditelji žive u Chicagu, ali financijski nisu ovisni o njemu.

- Imam dva brata i dvije sestre no svi oni imaju svoj posao. Ja sam sretan što radim ono što volim za vrlo pristojan novac i rado pomognem kada zatreba. Uostalom, ja sam najmlađi u obitelji i dok sam odrastao svi su brinuli o meni.

Dok se pak košarkaški razvijao dogodila se brada koja je postala njegov trade mark.

- Igrajući za Kansas State University dobili smo nekoliko utakmica u nizu a suigrači su primjetili da se ja baš u tom razdoblju nisam brijao pa su mi rekli neka tako i ostane. Na kraju se to pretvorilo u nešto posve neočekivano. Ja sam dobro igrao, a navijači su dolazili na utakmice s naljepljenim bradama kao što je moja. Ja sam bio "Brada" prije Jamesa Hardena no kako je to NCAA ništa od toga se nije moglo financijski kapitalizirati.

A Pullen je i danas najbolji strijelac svog koležda u njegovoj povijesti.

- Na ulazu u dvoranu danas stoji plastična figura s mojim likom koja je visoka gotovo kao i ja i izgleda kao da je statua.

Rekorder je Cedevitin razigravač i u Španjolskoj i to po broju zabijenih trica u jednoj utakmici.

- Kao igrač Barcelone zabio sam Valladolidu 12 trica. Bio je to ludi dan. Bio sam u zoni. Premda smo bili konkurentni za poziciju, kada je vidio kako sam vruć, Viktor Sada mi je rekao da nastavim šutirati i da pokušam srušiti rekord. Kada je trener vidio kako me ide i on me počeo bodriti.

Te je sezone Pullen igrao zajedno s Antom Tomićem i Mario Hezonjom pa nas je zanimalo kakvu budućnost vidi za mlađeg Dubrovčanina.

- Hezonja je atletičan i talentiran igrač kojem nedostaje jedino samopuzdanja. Kada mu neki NBA trener dopusti da bude što jest i pokaže da u njega vjeruje, on će biti jako dobar NBA igrač.

Neće li biti problem što Hezonju, koji je stasavao kao bek, u NBA ligi guraju na lažnu četvorku?

- U današnjoj NBA košarci nema takvih podjela jer igraju četvorica vanjskih oko jednog visokog. Nije niti Dončić četvorka, no ključna stvar u NBA košarci sada je "spacing" (op.p. razmještanje igrača) i ako se takvom igraču da prostora on može biti jako dobar.

Koliko dobra može biti ova Cedevita u odnosu na sastav za koji je igrao prije tri godine?

- Ovaj tim nije daleko talentom od onoga no on još nema svog identiteta koji moramo što prije pronaći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije