Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačko-beogradski vikend

Cedevita spremna za agresiju Partizana, Cibona će pokušati iznenaditi umornu Zvezdu

06.10.2016., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 03. kolo, KK Cedevita - MZT Skopje Aerodrom. Veljko Mrsic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
12.02.2017.
u 08:10

Gostujemo kod momčadi koja ima jasne planove oko osvajanja naslova prvaka ABA lige, kazao je za Cedevitu Partizanov trener Džikić.

Ligaški dio regionalne lige privodi se kraju i preostalo je još pet kola pa se zaoštravaju borbe za plasmane. Zadar je pobijedio Mornar (80:62) i zadržao pristojne izglede za ostanak u ligi, a kakvi će biti izgledi Cedevite (15-6) da u doigravanje uđe s drugog mjesta, znat će se nakon večerašnje domaće utakmice (19 sati) s Partizanom (16-5).

Zagrepčani su Partizan pobijedili u prvom dijelu (97:87), ali na krilima Pierrea Jacksona (32 koša) kojeg više nema u sastavu, a moguće je da ovaj put ne bude ni njegova nasljednika Ryana Boatrighta. S druge strane partizanovci će u Zagrebu biti jači za negdašnjeg cibosa Jamonta Gordona, ali i bolju formu od one što su je tada imali.

Bez intenzivnih smo treninga

Cedevitašima bi bilo kakva pobjeda bila veliki kapital jer bi s Partizanom imali 2-0 što bi u mogućem krugu s crno-bijelima ili trokutu s Partizanom i Budućnosti predstavljalo prednost.

– Od Partizana i u Zagrebu očekujem veliku agresivnost, oni igraju fizičku košarku na rubu prekršaja, stalno u kontaktu. To je njihova prepoznatljivost još od vremena Duška Vujoševića. Nažalost, na Babića ne mogu računati ni za završnicu Kupa sljedeći tjedan, a za Boatrighta ćemo vidjeti.

Posljednje intenzivne treninge Mršić je imao prije Splita i Krke, dakle prije tri tjedna.

– Mislio sam da te dvije utakmice možemo dobiti i uz teže noge, no nismo, ali smo zato od sljedećih pet dobili četiri. A da smo imali jednu utakmicu tjedno, a ne tri, imali bismo i po tri jaka treninga.

Sa sličnim problemima cijelo se vrijeme suočava i Damir Mulaomerović čiju Cibonu danas čeka beogradski ogled s Crvenom zvezdom (17 sati).

– Posljednji pravi trening imali smo prije više od dva tjedna, a sve ovo između bili su treninzi bez intenziteta. Nakon svake utakmice ja moram igrače odmoriti da bi mogli igrati sljedeću, a mi smo u petak odigrali sedmu utakmicu u 14 dana.

Iluzorno je govoriti o pobjedi

Čemu se Cibona može nadati u Beogradu kod dominantne momčadi ABA lige?

– Iluzorno je govoriti da ćemo dobiti bez obzira na to što su zvezdaši ušli s tri poraza u Euroligu i što se i kod njih osjeća umor. Probat ćemo rasporediti minute i dignuti neke igrače jer nam treba što duža klupa za završnicu Ćosićeva kupa. A tamo nam se mogu dogoditi tri utakmice u tri dana – kazao je Mulaomerović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije