Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETPOSLJEDNJE KOLO

Cedevita sigurna, Cibona može ispasti

Cedevita Budućnost
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
22.03.2014.
u 12:00

Kao što je rekao Cedevitin trener Jasmin Repeša, njegova momčad ne može više biti prva, a i vrlo teško može biti četvrta. Cibona je sigurni sudionik završnog turnira jedino pobijedi li u obje preostale utakmice (Široki, Zvezda).

Predstojeće, 25. kolo ABA lige moglo bi donijeti razrješnicu. Jer, pobijedi li Cedevita večeras Igokeu (17 sati), i ako Partizan i Cibona u ponedjeljak osvoje bodove u gostima, Budućnost će ispasti iz igre i velika je vjerojatnost da će parovi beogradskog Final Foura ABA lige biti sljedeći: Crvena zvezda - Cibona, Cedevita - Partizan.

Kao što je rekao Cedevitin trener Jasmin Repeša, njegova momčad ne može više biti prva, a i vrlo teško može biti četvrta. Cibona je sigurni sudionik završnog turnira jedino pobijedi li u obje preostale utakmice (Široki, Zvezda). Doduše, postoji i opcija da nastupi na Final Fouru i bez pobjede u posljednja dva kola, ali samo ako Partizan svlada Budućnost u Podgorici.

No, što bi se trebalo dogoditi da imamo polufinale koji Hrvatskoj jamči finalista, a time i euroligaša? To se može dogoditi ako Cedevita izgubi obje utakmice (Igokea, Partizan), Cibona pobijedi u obje, a Partizan izgubi u Podgorici.

Ima još opcija za Cibonu, koja za prolaz mora biti ispred ili izjednačena s Budućnosti (ima bolju koš-razliku). Cibona uz jednu pobjedu može biti treća ako Partizan izgubi obje preostale utakmice, na gostovanju kod Budućnosti i kod kuće od Cedevite. No, uz takav Partizan koji pobijedi Makabi iz bez najboljeg igrača (Vujošević je štedio Kinseya) to je vrlo teško očekivati.

I na dnu je bogata kombinatorika. Zadar bi stekao pravo igranja i sljedeće sezone u ABA ligi ako bi imao pobjedu više od Širokog, s kojim je sada izjednačen na 6-18, ali i ako pobijedi barem u jednoj utakmici, a Szolnoki izgubi obje. Zadar igra u gostima s Radničkim i doma s Olimpijom, a Široki kod kuće s Cibonom i u Laktašima s Igokeom.

>> Proračun za trećinu manji, a rezultati su nam bolji nego lani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije