Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cedevita se u Tivoliju poigrala s Olimpijom, osigurala treće mjesto i pomogla Zadru

Cedevita - Crvena zvezda
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
10.03.2019.
u 21:05

Cedevita je izbjegla polufinale sa Zvezdom jer je osigurala najmanje treće mjesto, a i pomogla je Zadru koji više ne može biti posljednji ali treba pobjedu u Laktašima za izbjegavanje kvalifikacijske utakmice

U utakmici u kojoj im je trebala pobjeda za obranu drugog mjesta u ABA ligi, košarkaši Cedevite u ljubljanskom Tivoliju poigrali su se s domaćom Olimpijom (98:70). Uz gotovo nevjerojatan postotak za tricu (75 posto, 12 ubačenih od 16 pokušanih trica), Zagrepčani su za 33 minute otišli na nedostižnih "plus 22" (70:58) pa sada, čak i ako u petak izgube od Mornara, ne mogu biti lošiji od trećeg mjesta. A to znači da su izbjegli Crvenu zvezdu u polufinalu doigravanja u kojem će im suparnik biti Budućnost ili Partizan.

Cedevitaše je predvodio kvartet stranaca koji su bili dvoznamenkasti (Cook 22, Murić 15, Cobbs 14, Pullen 11), a najkorisniji u sastavu vitamina bili su Cook i hrvatski razigravač Katić (8 koševa, 6 asistencija, 4 osvojene lopte). Hrvati u sastavu Ljubljančana zabili su devet (Šamanić, šest skokova) odnosno tri koša (Badžim).

- Čim smo popravili obranu od pick and rolla, čim smo išli agresivnije na njihove bekove, vidjela se ta razlika u kvaliteti koja je evidentno u našu korist. Ovo je za nas bila jako bitna pobjeda i sada se okrećemo Mornaru jer bi s tom pobjedom osvojili drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja - kazao je Cedevitin trener Slaven Rimac na kojeg se pak nadovezao razigravač Toni Katić:

- Osim prve četvrtine, sve ostalo je bilo izvrsno. I obrana i napad. Oni su u prvoj četvrtini pogodili nekoliko teških šuteva, no mi smo u drugoj četvrtini odgovorili s agresivnom obranom i napokon lagano pobijedili. Mi želimo to drugo mjesto i zato u petak kod kuće moramo pobijediti Mornara.

Baš kao i dan prije Cibona (koja je razmontirala Krku 98:71), i Cedevita je s ovom pobjedom pomogla Zadru koji više ne može izravno ispasti u drugu ligu. To će pak biti jedan od slovenskih klubova, onaj koji u nedjeljnom dvoboju Krke i Olimpije izgubi, no da bi izbjegli kvalifikacijsku utakmicu s drugoplasiranim sastavom iz druge lige, Zadrani u posljednjem kolu u Laktašima moraju pobijediti domaću Igokeu.

Poredak: 1. C. zvezda 20-1, 2. Cedevita 15-6, 3. Partizan 14-7, 4. Budućnost 14-6, 5. Mega 10-10, 6. Cibona 9-12, 7. FMP 9-12, 8. Mornar 8-13, 9. Zadar 7-14, 10. Igokea 7-14, 11. Olimpija 6-15, 12. Krka 6-15.

>> Pogledajte gdje radi Antonio Vlaić koji je između ostalog i prvoligaški igrač

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:13 10.03.2019.

Nadamo se da je nevini vitez uživao uz male tv ekrane a što se ne javlja zabrana bit će do 2020 ?

DH
dalibor.hren
04:24 11.03.2019.

Malo su se igrali i u Zaboku!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije