Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita rutinirano do pobjede, Zadar iznenadio u Sloveniji

cedevita, široki
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
02.11.2013.
u 22:47

Nolan Smith s 19 koševa je predvodio Cedevitu, Bilan je dodao 15, Delaš 13 koševa. Kod Širokog najbolji je bio Coles sa 13 koševa.

Zahvaljujući visokoj prednosti stečenoj u prvom poluvremenu (u 20. minuti bilo je 52:32), Cedevita je rutinski došla do pete regionalne pobjede (5-1).

Široki nije bio ravnopravan suparnik (85:76), ali je u drugom poluvremenu ogolio Cedevitin glavni problem, a to je organizacija igre kada na parketu nije Nolan Smith, ili kad Amerikancu padne koncentracija. Potrebu za jednim vanjskim igračem jakom na lopti, ali i na šutu, pojačala je i ozljeda mišića kapetana Marina Baždarića (neće ga biti dva tjedna) pa je kapetan sinoć bio "čovjek s maskom" Goran Suton.

Glavni strijelci za Cedevitu bili su Smith (19), Bilan (15), Delaš (13), Nurkić (11) i Suton (10), najbolji asistent bio je Zubčić (7), a šest koševa zabio je 16-godišnji Lovro Mazalin kojeg je trener Repeša, baš kao i u Oldenburgu, stavio u početnu petorku, da igra pod što manjim pritiskom.

U redovima Širokobriježana trojica su bivših cedevitaša - Buva (10 koševa), Petrović (5), Kaštropil (zbog slomljena nosa igrao je jako malo) - i oni su od domaćina uoči susreta dobili svježe tiskanu knjigu o klubu za kojeg su svojedobno igrali.

Zadar iznenadio Krku

Do druge pobjede u ABA lige stigli su košarkaši Zadra i to na gostovanju kod Krke 80:79. Slovenskoj momčadi to je prvi domaći poraz ove sezone, a za njega je najzaslužniji Šutalo koji je kod Zadra ubacio 26 koševa uz šut 3/3 za tri poena te 5/7 za dva.

Uz njega dvoznamenkasti su bili Lawrence (13), Kraljević (11) i Ramljak (11). Kod Krke Klobučar je bio najbolji sa 17 koševa.

Treći hrvatski predstavnik, Cibona, u nedjelju gostuje kod Partizana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije