Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Balić je za Sukna

Cavtatski dupin izluđuje trenere svih suparnika

11.06.2015., Sibenik - U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo na sibenskom bazenu u Crnici odigrana je prijateljska vaterpolska utakmica izmedju reprezetacija Hrvatske i Crne Gore. Sandro Sukno.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
04.12.2015.
u 18:50

Sandro će još godinama biti u najužem krugu za igrača godine. Maro Joković jedan je od najzaslužnijih što se Recco okitio naslovom europskoga prvaka. A i Hrvatska je nezamisliva bez njega.

Maro Balić od malih je nogu prigrlio vaterpolsku loptu i ne ispušta je ni danas, u 45. godini života. Od početka do kraja ostao je u Jugu iako je imao i ponuda drugih klubova. Ali njemu se naprosto nije odlazilo iz Dubrovnika. A i zašto bi, kaže, otišao iz najljepšega grada. Drugi su odlazili i dolazili, vraćali se, ali on je ostao vjeran Gružu.

Bijač najbolji kod gospara

I vjerojatno mu je drago da u izboru najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2015. nije morao otići daleko. Tek tu, do obližnjeg Cavtata. Njegov je izbor, naime, Sandro Sukno.

– Cavtatski dupin u 2015. pokazao je najviše. Bio je nositelj igre, najprije Primorja, a potom i hrvatske reprezentacije. Svojim fantastičnim pokrivanjem prostora u obrani i genijalnim rješenjima u napadu izluđuje suparničke trenere. Ja vjerujem da će on još godinama biti u najužem izboru za igrača godine – kazao je Maro za Sandra.

Ni drugog na listi nije morao tražiti daleko – našao ga je u Mari Jokoviću.

– Jedan od najzaslužnijih što se Pro Recco okitio naslovom europskoga prvaka. Naša je reprezentacija nezamisliva bez njegove ubojite ljevice – potkrepljuje Balić.

Na treće mjesto postavio je svojeg nasljednika u hrvatskoj reprezentaciji – Josipa Pavića.

– Na ovako visoko mjesto dovele su Pavića prije svega njegove fantastične obrane za reprezentaciju. Svojim iskustvom, sigurnošću i mirnoćom u situacijama s igračem manje odlučivao je utakmice – obrazlaže bivši vratar.

Potom još i nasljednik na Jugovim vratima...

Marko Bijač nova je zvijezda dubrovačkog Juga. Hrabro je preuzeo kapetansku traku i bio najbolji pojedinac gospara u protekloj sezoni. Uvjeren sam da može biti još bolji.

Publika dolazi zbog Paula

Luka Lončar ovo je ljeto prešao sa Save u Gruž. I Maro ga nije mogao zaobići u svom izvoru.

– Njegove odlične igre u zagrebačkoj Mladosti i hrvatskoj reprezentaciji nisu prošle nezapaženo. I nije čudno da je u novom prvenstvu jedna od glavnih poluga dubrovačkoga Juga.

Mjesto je u Marinu izboru našao i Petar Muslim...

– Napadač razornog šuta koji u odlučujućim trenucima preuzima odgovornost.

A sedmorica najboljih zaokružena su Paulom Obradovićem.

– Zbog njegovih atraktivnih poteza publika dolazi na bazene – kratko je obrazložio Balić koji je igračku karijeru okončao 2005. godine i od tada je obnašao dužnost pomoćnog trenera Juga i trenera Jugovih vratara.

 BALIĆEVIH sedam

1. Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco) 7

2. Maro Joković (Pro Recco/Jug) 6

3. Josip Pavić (Mladost/Olympiakos) 5

4. Marko Bijač (Jug) 4

5. Luka Lončar (Mladost/Jug) 3

6. Petar Muslim (Primorje) 2

7. Paulo Obradović (Pro Recco/Jug) 1

Sutra najboljih sedam bira VJEKOSLAV KOBEŠĆAK

>>'Isto igramo 
i kad vodimo 
i kad gubimo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije