Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA UVJETA

Čavić: Žao mi je, ali odlazim iz Srbije

30.10.2008.
u 18:55

Najbolji srpski plivač u povijesti, 24-godišnji Milorad Čavić, razočarano je objavio da napušta Srbiju jer nema uvjeta za treninge, a i država ga je prevarila.

Čavić odlazi živjeti i raditi u Italiju, i to niti tri puna mjeseca nakon što je Srbiji donio srebrnu olimpijsku medalju u utrci na 100 metara leptirovim načinom umalo pobijedivši Michaela Phelpsa.

Nakon Pekinga ovaj se Srbin iz Kalifornije vratio živjeti u domovinu svojih roditelja, jer su mu iz najviših državnih struktura obećali idealne uvjete.

- Počeo sam trenirati kombinirajući bazen i teretanu. Sve sam sam osmišljavao. Otišao sam potom na pripreme s reprezentacijom u Španjolsku. Nakon što sam se vratio, na bazen u Tašmajdanu urušio se krov. Morao sam se preseliti na Banjicu – izjavio je plivač u razgovoru za Sportski žurnal.

- Zahvalan sam ljudima na Banjici, ali tamo je bilo iznimno teško raditi. Voda se uopće ne grije, a termini treninga podudarali su mi se s onima za građanstvo i školu plivanja. Tako se nisam mogao pripremiti za predstojeće EP u malim bazenima u Rijeci.

- Vratio sam se u Beograd s namjerom da nešto promijenim. To nije moguće. Zar na treningu moram razmišljati hoće li mi krov pasti na glavu? Zar netko mora stradati da bi se problemi počeli rješavati?

- Osim toga, obećan mi je stan u Beogradu. Čitam sada da je tek u izgradnji i da ću ga dobiti samo na korištenje. Znam da država ima problema, ali bitno je stati iza onoga što se obeća. Iskreno, mislio sam da će se daleko više cijeniti ono što sam učinio za ovu zemlju.

- Teško mi je ići, ali nema druge. Ostanak u Srbiji bio bi samo gubljenje vremena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije