Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušili Šibenik

Čarobna večer na Gripama: Split se spasio sa tri trice u posljednjoj minuti pa slavio nakon dva produžetka

Split - Šibenik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
03.02.2017.
u 21:40

Ukazao se Henrik Širko koji je nemogućim tricama odveo utakmicu u produžetak, pogodio je tri u posljednjih dvadeset sekundi.

Kakva čarobna večer na Gripama, drama i bitka koja je nakon dva produžetka pripala Splitu. Žuti su sa 107:106, s junakom Henrikom Širkom svaladali Šibenik i zadržali prvo mjesto u Hrvatskoj ligi. Gripe su i dalje neosvojiva tvrđava.

Gosti su na odmor otišli s vodstvom 44:40, finiš druge četvrtine u potpunosti je pripao Šibeniku. U 15. minuti momčad Ivice Skelina vodila je 30:20, imala napad i onda neobjašnjivo stala. Nakon toga teško su domaći hvatali ritam, a u bitnim trenutcima Siriščević i Badžim pogodili su tri trice dok Splitovi snajperi Rančić i Širko nisu bili precizni.

Sedam minuta prije kraja Petani je pogodio tricu za 74:64, tada je izgledalo da je priča na Gripama gotova, osjetilo se to po nemoćnom govoru tijela Splitovih igrača. Pokušavali su, jurili za Šibenčanima, a onda se ukazao Henrik Širko koji je nemogućim tricama odveo utakmicu u produžetak, pogodio je tri u posljednjih dvadeset sekundi. Dvije sekunde prije kraja pogodio je tricu za poravnanje, bio je i prekršaj nad njim, ali sudačka trojka je ostala nijema. Dvorana je odjekivala skandiranjem "Širko, Širko".

Ozračje na Gripama bilo je već standardno, a to znači puna dvorana, tribine su bile rasprodane nekoliko sati prije utakmice. Više nema dvojbi, košarka se na velika vrata vratila u Split, dvorana će biti puna bez obzira tko gostuje. Ili kako reče jedan veliki navijač "žutih", "nije bitno s kim igramo, publika dolazi radi nas".

Komentara 2

DU
Deleted user
19:21 04.02.2017.

bravo

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
23:11 05.02.2017.

pod hitno smijeniti trenera šibenika, jer samo neznalica može ispustiti 11 razlike u zadnjih pola minute. trener je kriv, smijenite ga! gobac i genijalci iz rukometa se u ovoj situaciji nebi mislili ni jedne sekunde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije