Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska liga

Žuti napravili senzaciju: Split na Gripama slomio Cedevitu!

Cedevita
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
21.01.2017.
u 20:17

Sat vremena prije velikog derbija Gripe su se počele žutiti. U tajnosti je direktor kluba Robert Andrijić, zajedno s najbližim suradnicima, pripremio iznenađenje za navijače. Svi koji su ušli u dvoranu dobili su žutu majicu, bilo ih je pripremljeno dvije tisuće, koji su u petak naručene, a u subotu, par sat prije početka utakmice, isporučene

Čudo na Gripama, Split i dalje drži prvu poziciju Hrvatske lige, pred goropadnim žutim strojem pala je i Cedevita. U utakmici velikih emocija i "krvavih" obrana Split je slavio sa 66:63. 

Kod domaćina najučinkovitiji su bili Kedžo sa 15, te Rančić i Širko po 11 koševa, a kod zagrebačke momčadi Shurna je ubacio 14, a Katić 11 poena.

Sat vremena prije velikog derbija Gripe su se počele žutiti. U tajnosti je direktor kluba Robert Andrijić, zajedno s najbližim suradnicima, pripremio iznenađenje za navijače. Svi koji su ušli u dvoranu dobili su žutu majicu, bilo ih je pripremljeno dvije tisuće, koji su u petak naručene, a u subotu, par sat prije početka utakmice, isporučene.

Gripe su se zažutile kao nikada, deset minuta prije početka dvorana je bila ispunjena iznad svih kapaciteta. Ili kako rekoše na klupskoj stranici, zavladalo je "totalno žutilo". Van dvorane ostalo je stotinjak gledatelja, policija je zbog sigurnosne procjene zatvorile sve ulaze u dvoranu.

O takvom danu sanjalo se godinama, košarka se opet vratila u grad podno Marjana. Ljubav nikada nije bila sporna, ako je u Splitu Hajduka "i ćaća i mater" onda je Jugoplastika, tako klub s Gripa svi još uvijek zovu, najdraža kći, prava mezimica. 

- Bila je ovo sjajna večer, vrhunska, ponosan sam da sam i ja jednom rasprodao dvoranu. Draže mi je to i od pobjede - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Stvar prestiža bilo je doći na Gripe, par sati prije početka utakmice želju za odlaskom na utakmicu iskazao je i Hajdukov trener Joan Carrillo.

No sve to nije impresioniralio najmoćniju hrvatsku momčad, koja je do poluvremena kontrolirala utakmicu i na odmor otišla vodstvom od 30:25. 

- Dobro je da tada nismo potonuli, u poluvremenu nam je postalo jasno da možemo nešto napraviti. Obrana u trećoj četvrtini bila je naša najbolja igra ove sezone. Ne smije nam ova utakimca nešto promijeniti u glavama, ako se to dogodi onda nismo normalni. Mi smo i dalje ista momčad, koja izgubi u Zagrebu, muči se u Škrljevu i pobjedi Cedevitu. Treba biti objektivan, svaki igrač Cedevite igrao bi u našoj prvoj petorci, a naš nijedan u njihovoj - kazao je Skelin.

A u nastavku miris čuda, Split je serijom 11:0 u 25. minuti poveo s 36:30, na Gripama je zavladala ludnica. Bio je to "žuti" uragan, Cedevita je u trećoj četvrtini prvi put poentirala preko Krušlina nakon gotovo šest minuta igre. Serijom 21:5 Split je poveo 46:35, igrali su Skelinovi igrači kao u transu, dvorana je ludovala...

U posljednjih deset minuta Split je ušao vodstvom od 46:37. Igralo se koš za koš, dvoranom je odjekivalo "kad se sa Gripa zaori". Minute su išle, Rančić je dvije minute prije kraja pogodio tricu za 61:49, slavlje, pravo "žutilo" već tada je počelo. Međutim, nije tako mislilia momčad Veljka Mršića. Serijom 8:0 na minuti do kraja stigla je do 61:57.

Dvije lopte izgubio je Rančić, jednu Filipović, 50 sekundi do kraja bilo je tek 61:59 za Split. Bila je to prava drama na Gripama kakvu samo košarka može priuštiti, koju je riješio Širko zakucavanjem u posljednjoj sekundi.

- Splitova pobjeda je zaslužena, imali smo pad, koji nam se događa često. Bilo je neodgovornosti pojedinaca, tijek utakmice promijeni se ako ne respektiraš svaku loptu. Neću se vaditi na umor, u devet dana imali smo deset letova, 700 kilometara u autobusu. Ovo nije način kako se mogu razvijati mladi igrači, HKS mora razmisliti o tome - govorio je Cedevitin trener Veljko Mršić.

Komentara 8

VO
vodanovic1
21:47 21.01.2017.

U zadnjih nekoliko utakmica Cedevita povede 10-ak razlike i onda ode u minus 10-ak. Ratlog je isključivo u treneru, koji je Repešina škola. To znači da ne dozvoljava nikome da igra slobodno, osim Amerikancima koji imaju sve ovlasti. Igra je postavljena tako da je Bilan upropašten, a Babić sputan. Onaj Boat... je smiješan. Do centra pet puta provlači loptu kroz noge, ne vidi ništa, kasni s dodavanjima i igra samo za sebe. U Europi ne može prevesti loptu.Tzv. Amerikanac Šurna je smiješan, ne može obraniti moju mamu, a mislim da ne zna ni osnove, npr. lijevi ulaz. Nisam siguran ni može li zajucati. Jedino može igrati pick&pop, samo nema s kim. Inače smo mi nevjerojatna nacija. Trebali smo biti prvaci svijeta(Božić slobodno), a kad je Kukočeva reprezentacija to bila onda su se pričale bajke. Ali zato je Split istrpio Kukoča, ispao iz bivše lige, vratio se i znamo što je poslije bilo. Kod nas Arapović ne igra, mada je za sve druge na toj poziciji daleko ispred i trebao bi igrati bar 30 minuta. Vjerojatno drugi imaju bolje Ugovore, samo ne znam temeljem čega i kakav je to rezultat koji se mora postići. Svi stalno kukaju za play-om, pa se dovode u reprezentaciju tipovi kao što je Laffayet, koji isto nije play. Ali zato Filipović nema šanse. Nisu ga mogli stisnuti Amerikanci, a ne vidim ni da ga je stručnjak Mršić napao leđima da ga uvede u faule. U Ciboni igra smiješni Joksimović, umjesto da dovedu Božića, koji sigurno u Zagrebu ima manji Ugovor. Da smo u zadnje dvije godine isforsirali te naše mlade, danas bi imali nove Kukoče. Zato su nam tribine pune. U Ciboni nema nijednog igrača, a na utakmice ne dolaze ni mame i tate igrača. Mladi se nemaju s kim identificirati jer se momčadi svake godine mjenjaju. A rezultat-Cedevita će biti 26-a u drugoj Euroligi.Ja ne znam zašto to gazda(Tedeschi) trpi. Najjače su priče o umoru ljudi koji ništa drugo ne rade. Kao da mi drugi ne idemo na posao, samo je naša plaća za cijeli život, kao njihova za jednu sezonu.

PA
papricica
21:55 21.01.2017.

Split- svaka čast ovim dečkima na igri i pobjedi...ovi igrači na celu s upravom i ovi sjajni navijači zaslužuju ABA ligu i u budućnosti neko od euro takmičenja, to Split sigurno treba i zaslužuje. Cedevita- očajna s obzirom na budžett i igrače koje ima ova ekipa je smiješna i jadna u isto vrijeme. Katastrofalno vođenje od strane Mršića i još uvijek ne mogu da vjerujem da je taj čovjek još uvijek na klupi ovog "ambicioznog" kluba. Šta su samo učinili sa mladim Hr igracima zadnji godina pa to je blago receno sramota, npr. Mazalin, Bundović... Arapović jedan od najveći Hr talenata grije klupu i ne razvija se kako bi trebalo da je klub pravi.. bitno je dovesti jedno 7-8 amera +još kojeg stranca i svaka 2 mjeseca promjeniti 3-4 igrača a da pri tome sve ovo vrijeme Arapović igra na kasiku ili nikako. Jednostavno ne možeš navijati i bodriti taj klub koji uništava mlade igrače, pa bolje je da taj isti Arapović završi u Splitu gdje bi se razvio u velikog igrača a ne ovako da trune. Bravo za Split! Bruka za Cedevitu!

ME
Meter
15:24 22.01.2017.

Tko je koga slomio/slomila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije