Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
John Barnes

'Capello je promašio oslonivši se na Rooneyja'

'England\'s striker Wayne Rooney reacts after the 2010 World Cup round of 16 football match England versus Germany on June 27, 2010 at Free State Stadium in Mangaung/Bloemfontein. Germany won the matc
'PAUL ELLIS'
03.07.2010.
u 12:19

Španjolci su protiv Portugala igrali nogomet iz budućnosti. Ali ja sam za Argentinu, kaže bivši as Albiona.

Kao igrač bio je krupnije građe, danas ima oko 110 kg. Osmijeh uvijek isti, a kada je Gana pronašla put u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, zaplesao je sa Samuelom Kuffourom u studiju Super sporta, satelitske TV postaje koja dan i noć prati i analizira nogometni spektakl u JAR-u. Navijači Liverpoola su ga obožavali u drugoj polovici osamdesetih, 79 puta igrao je za englesku reprezentaciju, bio je i na SP-u u Italiji 1990. kad je Albion posljednji put bio u polufinalu.

Najbolji navijači na svijetu

John Barnes (46) dao je svoje mišljenje o SP-u. Preskočio je predjela, Fabio Capello bio je serviran kao glavno jelo:

– Žao mi je najboljih navijača na svijetu. Uvijek ih je najviše, nisu zaslužili tu sramotu. I baš su me naljutili. Nažalost, već od 2004. godine pokazuju da su gubitnička momčad. Iskreno, imaju premalo svjetskih igrača. I onda je Capello napravio pogrešku. Sve je svoje ideje bacio na jednu kartu – na Rooneya. A njega je, pak, Alex Ferguson ove sezone iscijedio do krajnjih granica. Pa on je nakon ozljede gležnja, nakon što je imao pneumatsku cipelu, za pet dana igrao protiv Bayerna! Eto, to je moj ključ našeg neuspjeha. Capello nije smio trpjeti Rooneya, već je morao naći i neko rezervno rješenje za napad.

No, njih više ionako nitko ne žali. Svi se smiju što su ih i ovdašnje sobarice pokrale. No, ostalo je puno dobrog nogometa.

– Navijam za finale Brazil - Argentina. Bio bi to mnogostruki spektakl – kaže Barnes i objašnjava:

– Brazilski igrači izgledaju svježe, maksimalno dobro na travnjaku. Nisu tako razvikani, ali sredina i napad djeluju kao da mogu zabiti kad požele. I još nešto, oni najemotivnije igraju od svih za svoju zemlju. Znam tu opčinjenost i odanost naciji. Ali ja sam za Argentinu – rekao je Barnes, te obrazložio:

Messi mora na krilo

– Svi čekamo Messija i na kraju ćemo ga dočekati. Nitko više nema takvog igrača, pa niti Španjolci koji su u utakmici protiv Portugala održali lekciju iz nogometa. Bila je to igra budućnosti. Vratit ću se Lionelu, samo on od svih igrača na turniru može uzeti loptu i sam riješiti stvar. Samo, Maradona ga mora gurnuti sasvim na krilo, ondje gdje je ostalo još malo prostora.

Komentara 8

SM
SMITSMIT
12:52 03.07.2010.

BODULI LUCIFEROVI... došli na naplatu....

OB
-obrisani-
12:52 03.07.2010.

\'Capello je promašio oslonivši se na Rooneyja a Bilić je pogriješio odigravši onako zatvoreno u obje utakmice protiv Engleza u kvalifikacijama\'

EU
EuroAzija
12:30 03.07.2010.

Nakon ove izjave, čovjek se zapita kako je moguće da je Barnes ikada igrao nogomet. Rooney je bez obzira na ozljede tijekom sezone ponovno bio rastrčan, borio se na obje strane terena, i najveći laik primjetit će kako Rooney nije imao pouzdanih lopti, vezni igrači Engleske najviše su podbacili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije