Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duje Ćaleta-Car:

Možemo biti europski prvaci, ali na tom putu je puno prepreka

Duje Ćaleta Car
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
27.03.2016.
u 19:00

"Svi mi priželjkujemo veliki broj gledatelja i prave stadione, naravno da bih volio istrčati na Poljud ili Maksimir, ali nije na nama da o tome odlučujemo"

Znali smo da u Španjolsku idemo bez jako puno standardnih igrača, znali smo da su oni apsolutni favoriti, ali isto tako smo znali i da tamo moramo dati sve od  sebe kako bi pokazati koliko vrijedimo. Odigrali smo odličnu utakmicu, ginuli jedna za drugoga, i visoka pobjeda nagrada je za sve što smo uložili, kazao je za Goal jedan od junaka 'čuda iz Burgosa' Duje Ćaleta – Car

Pobjeda 3:0 nad Španjolskom u Burgosu jedna je od najvrjednijih u povijesti nastupa hrvatske mlade reprezentacije, u rangu jednako visoke pobjede nad Englezima u Londonu, s tim da su Španjolci uoči kvalifikacija bili prvorangirana reprezentacija po broju bodova. 

"Dobili su nas u prvom ogledu, no kod njihovog vodstva 3:0 mi smo ostali bez isključenog igrača i stigli do 3:2, a imali smo i priliku za izjednačenje. Jaka su reprezentacija, ali i mi smo jaki, nikome ne priznajemo da je bolji, dok to ne dokaže na terenu", kaže Duje Ćaleta Car, koji je odlično odradio obrambene zadaće, a stigao se upisati i u listu strijelaca.  

U dosadašnjih 11 pokušaja U-21 reprezentacija Hrvatske svega je dva puta izborila plasman na završnicu Europskog prvenstva, 2000. i 2004. godine, stoga se prigoda za plasman na Euro koji se 2017. igra u Poljskoj, nameće kao obaveza ove iznimno nadarene generacije. 

"Nakon pobjede u Španjolskoj sve se čini lakšim, ali dok i matematički ne osiguramo plasman, ništa nije gotovo. Siguran sam da imamo snagu izboriti plasman, baš kao što imamo snage postati europski prvaci, ali na tom putu je jako puno prepreka, već sutra u Zaprešiću nas čeka prva – Estonija

Cijeli razgovor pročitajte na portalu Goal.com.

>>Španjolci su ostali u šoku, nikad nisu doživjeli tako uvjerljiv poraz

Komentara 3

GO
goračeseljanče
20:45 27.03.2016.

ja sam mogao biti astronaud ali jbg bilo je puno prepreka

KI
kinez14
20:13 27.03.2016.

Mogao sam i ja biti Brad Pit ali je bilo puno prepreka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije