Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRILIKA

Čak četiri Hrvata na startu u Flachauu, mogu li ponoviti sljemenski uspjeh?

Zagreb: Druga vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Slavko Midzor/PIXSELL
15.01.2021.
u 21:09

Na startu će se naći i četvorica hrvatskih skijaša, od kojih će kao prvi startati Filip Zubčić s već uobičajenim brojem 16. Istok Rodeš ima broj 32, Matej Vidović će na stazu kao 58., a Samuel Kolega kao 61. među 70 prijavljenih skijaša

Švicarac Daniel Yule startat će kao prvi na prvom od dva slaloma za Svjetski kup kojem je domaćin austrijski Flachau, a na startu će se naći i četvorica hrvatskih skijaša, od kojih će kao prvi startati Filip Zubčić s već uobičajenim brojem 16.

Istok Rodeš ima broj 32, Matej Vidović će na stazu kao 58., a Samuel Kolega kao 61. među 70 prijavljenih skijaša.

Prva vožnja je na rasporedu s početkom u 9.30 sati, a start druge je predviđen za 12.30.

Na dosadašnja četiri slaloma u ovoj sezoni dobili smo četvoricu različitih pobjednika, a na posljednjem, prije pet dana u švicarskom Adelbodenu, slavio je Austrijanac Marco Schwarz koji je time i preuzeo vodstvo u redoslijedu za slalomski Mali kristalni globus s 249 bodova, 16 više od sljemenskog pobjednika, Nijemca Linusa Strassera.

Adelboden nije bio sretan za hrvatske reprezentativce, jer se nijedan nije kvalificirao za drugu vožnju, s time da su Zubčić i Kolega odustali.

Samo tri dana prije su na domaćoj utrci na sljemenskom Crvenom spustu trojica bila među 15, a sva četvorica među 30. Filip Zubčić je osvajanjem petog mjesta ostvario rezultat karijere u slalomu, baš kao što je to bio slučaj s Matejom Vidovićem koji je bio 12. te Samuelom Kolegom koji je zauzeo 15. mjesto i prvi put u karijeri osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Komentara 1

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
06:27 16.01.2021.

"Ne mogu oni ponoviti sljemenski uspjeh" rece Gips i ode postavljati stazu koju ce 50%skijasa popadati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije