Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastup u Kini

Čile nakon jedanaesteraca pobijedio Hrvatsku i prošao u finale China Cupa

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.01.2017.
u 14:37

Čačić je na raspolaganju imao uglavnom igrače iz HNL-a koji nikada nisu igrali zajedno, a odradili su svega dva treninga pa nemamo pravo biti nezadovoljni

Hrvatska nogometna reprezentacija ispala je u polufinalu China Cupa koji se igra u Nanningu. Iako je nakon 90 minuta utakmice protiv Čilea bilo 1:1, naši su ispali nakon izvođenja jedanaesteraca.

Čačić je na raspolaganju imao uglavnom igrače iz HNL-a koji nikada nisu igrali zajedno, a odradili su svega dva treninga, dok je Čile bio s nekoliko standardnih igrača i za ovo natjecanje je imao višednevne pripreme, pa nemamo pravo biti nezadovoljni. Štoviše, mladi dečki pokazali su želju i volju, borili su se i neki od njih skrenuli su pozornost na sebe pa će izbornik možda na njih računati i u nekim drugim akcijama.

Ipak, treba pošteno priznati da je Čile bio bolji tijekom 90 minuta utakmice, imao je puno zrelije prilike, ali nas je s nekoliko fenomenalnih reakcija spasio Dinamov vratar Dominik Livaković.

Momčad koja je favorit za osvajanje ovog turnira povela je u 18. minuti. Eduardo Vargas sjajno je prošao kroz našu obranu, dao na stranu za Pinaresa koji u debiju zabija za vodstvo svoje reprezentacije. Nakon toga malo je dominirala i Hrvatska, a najbolju priliku imali smo u 44. minuti. Perošević je uspio prebaciti loptu poslije kornera do Filipovića, ali stoper Intera glavom je pucao pored gola.

U nastavku susreta Čileanci su krenuli još žešće, nizale su se prilike, ali Vargas i društvo nikako nisu uspjeli svladati raspoloženog Livakovića. I kad se samo čekalo da prelome susret, naši su u 76. odigrali odličnu akciju i izjednačili. Tudor je ubacio s desne strane, a Andrijašević sjajnim udarcem zabio za 1:1.

Tako je i završilo pa se išlo u raspucavanje, a dok su svi Čileanci zabili, kod nas su neuspješni bili Domagoj Antolić i Mirko Marić.

Hrvatsku sad očekuje utakmica za treće mjesto protiv Kine, dok će Čile u nedjelju igrati u finalu protiv Islanda.

Komentara 27

JU
juma
13:42 11.01.2017.

Gdje su imena na dresovima nasih igraca? Ovako pojma nemam tko je sa loptom. Kako su se Cileanci mogli potruditi i napraviti taj detalj?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:08 11.01.2017.

i sa ovom rezervnom od rezervne momčadi smo al pari s vascelim regionom

JU
juma
14:44 11.01.2017.

Steta. Dobra i srcana igra nasih u po svemu izjednacenoj utakmici. Cile s nesto izglednijim prilikama, mi s premoci u zadnjih 15 minuta koju nismo uspjeli kapitalizirati. Livakovic odlican. Dobra reklama za HNL i pitam se sto ce nam toliki stranci, kada vidimo da i ored svih odlazaka u inozemstvo doma imamo kvalitetnih igraca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije