Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNIN NASLJEDNIK

Čačić: U svlačionici mi je bio Gadafi, što ne bi i Mamić?

Ante Čačić (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
23.12.2011.
u 10:19

Zdravko Mamić je odlučio – nasljednik Krune Jurčića bit će Ante Čačić (58), nogometni trener koji nikoga nije vodio četiri godine, a zatim je prošle jeseni preuzeo Lokomotivu.

Ante Čačić predstavljen je točno u podne u Plavom salonu, no na predstavljanje nije došao čovjek koji ga je i izabrao – Zdravko Mamić.

Ovaj je izbor izazvao najveću skepsu do sada među plavim pukom te se ističe da je prvi trener koji sjeda na Dinamovu klupu, a o kojem nema ni slova na Wikipediji. Zasad...

– Sjesti na Dinamovu klupu velika je čast, u trenerskom pozivu je titula, to je kruna i san svakoga tko se počinje baviti tim poslom. Ovo je najtrofejniji hrvatski klub, a uvjeren sam da sa mnom ne samo da može zadržati tu razinu, nego da to možemo i unaprijediti! – kazao je Čačić.

– Prilika da vodim ovakav klub, gdje postoji sve što je bitno da se napravi dobar rezultat, čini me ponosnim i sretnim. Moj dolazak u Dinamo isključivo je zasluga mog minulog rada. Volim nogomet i volim Dinamo – dodao je Čačić.

Govorili ste o poboljšanju, na što ste mislili?

– Moj je prvi zadatak izbjeći sumorna proljeća, Dinamo mora sukladno proljeću cvasti s najljepšim cvjetovima, uz najljepše boje. Nije bio upitan rezultat, nego izvedba. Moj je cilj uz taj procvat da najesen imamo plod za Europu. Vjerujem da u tome možemo uspjeti. Dinamo je u našoj ligi apsolutni gospodar, ima kvalitetu kakvu nema nijedan klub, nažalost ni konkurenciju koja bi ga poticala. No, moramo pronaći motiv unutar sebe, biti sami sebi konkurencija. Dinamo ne smije nikada biti ničija kanta za napucavanje, utakmice se ne smiju odrađivati bez strasti, oslanjati se na rutinu i pobjedonosna rješenja, a volio bih da se i gledatelji vrate na tribine... – redao je svoje zamisli Čačić.

Što mislite o Zdravku Mamiću i ulascima u svlačionicu?

– Ne vidim ništa loše u tome da predsjednik uđe u svlačionicu, učinit ću sve da mi dođe svaku utakmicu, bit će mi drago – dodaje Čačić.

Dio karijere proveo je u Libiji.

– Nije bilo pritisaka. Znate, Gadafijev sin Mohammed došao nam je u posjet, bio u kampu, pozdravio nas je kad smo igrali s Italijom. Dakle, i on je ušao u svlačionicu....

Što mislite o momčadi koju preuzimate?

– Neke se ne može prepoznati u odnosu na razdoblje prije pola godine. Atmosfera mora biti vesela i razigrana. Mnogi ne dobivaju priliku, a na druge se troši vrijeme...

Pauzirali ste od trenerskog posla četiri godine?

– Došlo je do vakuuma u hrvatskom nogometu, nisam se htio vucarati okolo po klubovima gdje nisam mogao dati sebe i gdje od igrača nisam mogao tražiti da daju sve od sebe. Da nisam dobio ponudu prije mjesec i pol, još bih bio u boksu. Momčad Lokomotive dobro je reagirala, a zatim je došla Dinamova ponuda koju nisam mogao odbiti. Znao sam da ću jednog dana biti trener Dinama. Došao sam, mislim, u pravom trenutku. Imam mirnoću i iskustvo te mogu podnijeti sve te izazove. Ako momčad prezimi u Europi, onda sam uspio – kaže Čačić.

Kakva će taktika biti?

– Ne smijemo biti robovi sustava, igrat ćemo s četiri otraga, a naprijed ćemo mijenjati plan igre. A to je zadatak trenera, dati momčadi koja igra prema naprijed ideju. najlakše je složiti obranu. Kvaliteta momčadi gleda se kroz to kako se igra kod kuće, a ne vani gdje se svi mogu zatvoriti. Moja je filozofija napadačka, neće biti premija za 1:0. Moramo stalno igrati na hendikep.

Tko vam je trenerski uzor?

– Trenerski uzor mi je Mourinho, jer gdje god došao, vidi se da ga momčad slijedi. Gdje god bio, u Portugalu, Italiji, Engleskoj... Ima sposobnost i viziju. A voditi tako velike zvijezde, nije lako. On to uspijeva.

Koji će vam biti najteži zadatak?

– Moja je parola – pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi. Dakle, teških zadataka nema.

 

Ključne riječi

Komentara 83

DU
Deleted user
10:30 23.12.2011.

Ovaj je strucnjak. Bit ce 3-35 u 6 CL-tekme iducu godinu ali kao Kruno ce on govoriti da se ucimo. Mamic je stvarno bez rijeci.

SA
santos008
10:31 23.12.2011.

Mamicu ,mozes odmah seliti ne iz Maksimira ,vec iz Zagreba ,takvom \'\'majstoru\'\' dati onakav materijal,koji nakon Krune i ne slici sto je \'\'Vaha\'\' ostavio i umjesto da su sa Jurcicem jos napredovali oni su nazadovali ,a sa ovim trenerom kontinuitet ce se nastaviti i propast ce cijela jedna generacija talentiranih igraca.

AL
altec
11:47 23.12.2011.

Da li bi ja mogao malo biti trener Maminjama?:-) Onak malo da probam....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije