Naslovnica Sport domaći nogomet

Čačić: Sammir nikad prije nije tako jurio nazad u obranu

Opet se pričalo o dogovoru zato što su pali koeficijenti u kladionicama
18. travnja 2012. u 18:53 7 komentara 1 prikaza
'17.04.2012., Kranjceviceva, Zagreb -Uzvratna utakmica kupa Hrvatske, polufinalna utakmica, NK Zagreb - GNK Dinamo.  Jorge Sammir, Vlado Zadro. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'

Svaka ili gotovo svaka Dinamova utakmica povlači za sobom kuloarske priče. Pa je tako po jednoj priči bilo sigurno da će Dinamo pustiti Lokomotivi, ali je na kraju bilo 6:0. Potom je Dinamo trebao platiti Alispahićev dolazak i pustiti Šibeniku, ali je slavio 3:0 na Šubićevcu. Potom je sa Zadrom igrao 1:1 kako bi zauzvrat doveo Tomasova, koji je, uzgred, slobodan igrač. Nakon utakmice sa Zagrebom pričalo se kako je dogovoreno da bude "iz jedan u dva", da prvo poluvrijeme vodi Zagreb, a na kraju slavi Dinamo.

Ni "d" od dogovora

A potvrda priče traži se u padu koeficijenta na tu vrstu klađenja sa 25 na 23 i pad koeficijenta na to da će Zagreb povesti (sa 6.50 na 6.00). No, svi koji su gledali tu utakmicu, kao i sve spomenute, mogao je vidjeti samo jedno – da od dogovora nije bilo ni "d".

U Dinamu su bili sretni zbog finala kupa.

– Pa zar je vijest da je Dinamo u finalu? – smiješeći se rekao je Ante Čačić.

No, moglo je biti i drukčije, Zagreb se pod vodstvom Beseka preporodio.

– Nisu me zagrebaši iznenadili, vidi se da su se dignuli. No, i na Istru smo išli kad je bila u punoj formi, sad je to i Zagreb. No u jednoj utakmici još može biti iznenađenja, u dvije nas je ipak jako teško izbaciti – analizirao je Čačić.

Bez Tonela i Calella

Trener plavih poželio je istaknuti jednog igrača svoje momčadi.

– Rekao sam igračima da ni na koga nemam primjedbi. I da se ne ljute, ali da moram pohvaliti Sammira. Vidi se da je psihički čvrst, vidjelo se to i kad je trčao sve do Kelave kako bi zaustavio Zagrebov protunapad, pri rezultatu 0:1. Ni momčad se nije predavala. Na pravom je putu, sad je već umoran jer je zaredao s utakmicama, a nije prošao pripreme. Na poluvremenu mi je rekao da je umoran, no i dalje je grizao.

Hvalio je trener Čačić i Krstanovića, Leku, a moramo pohvaliti i njega za dobar potez, povukao je iz igre stopera i nastavio igrati s igračem manje u obrani.

– To smo se dogovorili na sastanku prije utakmice – kazao je Čačić, koji će na dan utakmice povesti momčad u Rijeku (subota).

Calello i Tonel ne konkuriraju zbog kartona, Šimunić će dobiti određenu minutažu, no ne i oporavljenik Rukavina.

Elipso

  • Ben Juda Talmudan:

    Rekao mu šef da hvali Sammira jer ga nitko neće kupiti i vrijednost mu je pala nekoliko puta.U Ligi Prvaka,pokazalo se da je Sammir prespor za nogomet na najvišoj razini.Bajke o repki,su samo mamićevi blefovi.Zar da uzme mjesto nekom boljem ... prikaži još! tko može i trčati i igrati.Nije današnji nogomet za penzionere koji uz to imaju loše navike i žive nesportski.

  • Branko Zajec:

    A od koga je to Dinamo izgubio i koliko je golova primio u cijelom prvenstvu i kupu ?????

  • bilikamen:

    Čačić: Sammir nikad prije nije tako jurio nazad u obranu ////////////////////////////////// Jako mudra konstatacija trenera Čačića .........što on ne vidi da je Dinasmov gol sve više ugrožen. Koga su to u zadnje vrjeme glatko pobijedili?