Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Čačić komentirao povratak legendarnog kapetana: 'Prerano se oprostio, bio bi nam od koristi'

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
20.03.2017.
u 11:30

- Srna se po mom mišljenju prerano oprostio, igra na razini koja bi nam bila od koristi, ali o novim igračima možemo razmišljati nakon ove reprezentativne akcije - rekao je Čačić

Hrvatska nacionalna selekcija okuplja se u ponedjeljak kako bi započela pripreme za kvalifikacijski ogled s Ukrajinom 24. ožujka na zagrebačkom Maksimiru te za prijateljski ogled s Estonijom u Tallinnu četiri dana kasnije. Izbornik Ante Čačić održao je tim povodom konferenciju za medije te istaknuo: 

- Ukrajinci su u jako dobrom raspoloženju po dolasku Ševčenka i drugi su na tablici bez poraza. Odlični su na krilnim pozicijama, kompaktno se brane, imaju dobru tranziciju te zaslužuju poštovanje. Međutim, Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi, pogotovo zato što nakon dvije godine igramo pred svojim navijačima i želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se hrvatsku reprezentaciju ne voli. Ja kao izbornik nigdje u Hrvatskoj nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati.

Hrvatska će u te dvije utakmice biti bez ozlijeđenih Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka, koji bi sigurno zaigrali u početnoj postavi, a Ivan Perišić nema pravo nastupa zbog isključenja protiv Islanda. 

- Prva Vrsaljkova dijagnoza ne ukazuje na dobro. Ići će na još jednu pretragu, ali iskreno govoreći nisam optimističan. Za Perišićevu zamjenu ima više varijanti, a on je pozvan zato što bi bilo neozbiljno da jedan od najvažnijih igrača reprezentacije bude izvan reprezentacije sedam mjeseci, s obzirom da je zadnje okupljanje bilo u studenome, a iduće će biti u lipnju. On je dio reprezentacije, mjesto mu je uz nas i odigrat će cijelu utakmicu u Estoniji. Neću slati nove pozive, imamo dovoljno dobrih igrača koji mogu zamijeniti svu trojicu, igrače koji su pokazali da mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije - pojasnio je Čačić.

Hoće li izbornik razmotriti mogućnost povratka Darija Srne ukoliko Vrsaljko bude duže vremena izvan stroja?

- Isključivo sam usredotočen na one koje sam zvao, oni su najbolje što hrvatski nogomet ima i dat ću im punu podršku. Uvjeren sam da su s pravom ovdje, što je utakmica protiv Španjolske na EP-u i dokazala. Srna se po mom mišljenju prerano oprostio, igra na razini koja bi nam bila od koristi, ali o novim igračima možemo razmišljati nakon ove reprezentativne akcije - odgovorio je.

U Estoniju neće putovati reprezentativci koje očekuju borbe za titule u domaćim natjecanjima i europskim kupovima, potvrdio je izbornik, a potom je uobičajeno nekoliko riječi posvetio i pojedinim igračima.

- Pašalić i Andrijašević dobili su pretpozive jer zaista igraju dobro, ali to ne znači da pozvani igraju lošije. Trener sam 30 godina i ne želim nikome rušiti formu, ne želim nikoga zvati samo zato da bi se zadovoljila forma i šetalo po svlačionici, a oni ne bi previše participirali. Igrače želim vraćati u njihove sredine u pravom natjecateljskom tonusu, da bismo u budućnosti svi zajedno imali koristi. Nije to previše populistički, ali s aspekta struke to je tako - rekao je Čačić.

- Odluka je bila vratiti Leškovića u krug reprezentacije s obzirom da je već bio reprezentativac te jako dobro pozna svlačionicu, što je jako važno s obzirom na kratko razdoblje priprema. Lovrenu nisam zatvorio vrata, a sada nije pozvan jer nema dovoljnu minutažu i ima probleme s koljenom. Bude li zdrav i bude li igrao bit će u kombinacijama već u svibnju. Pjaca se razvija kako treba, strašno je potentan i siguran sam da će uspjeti. Radi u velikom klubu, u snažnoj konkurenciji, te igra i ispunjava sve što Allegri traži - zaključio je hrvatski izbornik.

Komentara 6

Avatar zagorac2
zagorac2
11:42 20.03.2017.

Bravo Cacic - sve kaj je vzno je Hrvatska i nis drugo a jugici mogu da pricaju kaj oceju dok god imaju jugo vladu ali kad dodje na vlast vlada Hrvatskog naroda jugici i srbici ce se ipak morat spakiratat i put pod noge kud koji

DP
DPDP
12:57 20.03.2017.

Čačiću , možda da pitaš Jarnija dali još može jer smo na lijevom bočnom nekako tanki.

DE
derin
14:35 20.03.2017.

Kaže čovjek da su im krila najveća snaga, sto svi znamo, onda im stavi pivarica, najveću rupu u povijesti reprezentacije. A sto se tiče Pasalica, koji je definitivno trebao biti na popisu, i koji je ispred bradarica, koji ce vidjeti Monaco i Milan samo na televiziji i roga, koji je u šest mjeseci odigrao tri utakmice. Ali ipak mamic sastavlja popis i vodi računa o bonusima i odstetama, a bradaric je dio za miskovicevu poslušnost. Pregadljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije