Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIVNI ANTE

Čačić je nadmašio Bjelicu, ali još nije igrao na Poljudu

Ante Čačić i Nenad Bjelica pozdravili su se prije početka utakmice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
16.10.2022.
u 21:49

Statistika je pokazala da za Dinamo nema boljeg rješenja od Čačića.

Većina nogometnih trenera opčinjena je brojkama, brojkama robuju i brojkama se hrane. Pa kad je tako, poigrajmo se brojkama koje je u Dinamu proizveo Ante Čačić.

Taj je 69-godišnji Zagrepčanin, pobjedom nad Varaždinom 3:1, nastavio pobjednički niz na Dinamovoj klupi u Hrvatskoj ligi, te nakon 12 odigranih utakmica u prvenstvu 2022./2023. čvrsto drži prvo mjesto s osam bodova više od drugoplasiranoga Hajduk (34-26).

I u tom nizu, koji je započet još na proljeće, Čačić doista ima impresivan učinak: u svojih prvih 17 prvenstvenih utakmica ima čak 15 pobjeda i dva remija, bez ijednoga poraza. Usporedili smo: tih 47 Čačićevih osvojenih bodova u prvih 17 utakmica bolji je učinak od Bjeličinoga na klupi Dinama u ljeto 2018. godine: Osječanin je u prvih 17 prvenstvenih utakmica osvojio 42 boda (13 pobjeda, 3 remija, 1 poraz).

23.08.2022.,Zagreb - Konferencija nogometnog kluba Dinamo uoci sutrasnjeg susreta Lige prvaka protiv norveskog Bodo/Glimta. Ante Cacic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ante Čačić u svom je pobjedničkom pohodu kroz Hrvatsku ligu nadmašio i trofejnoga stručnjaka s četiri naslova prvaka Zorana Mamića, koji je u prvih 17 ligaških utakmica na klupi Dinama imao 14 pobjeda, 2 remija i 1 poraz, odnosno osvojio je 44 boda.

Podsjetimo, Čačić je Dinamo preuzeo krajem travnja nakon smjene Željka Kopića, koji je bio poražen od Hajduka u Splitu 0:1. Ante je debitirao 24. travnja pobjedom nad Goricom u gostima 1:0, te u sljedećih 16 utakmica imao samo dva remija; s Lokomotivom u Kranjčevićevoj ulici (1:1) i Varaždinom u gostima (1:1).

Antina druga era u Dinamu neodoljivo podsjeća na njegovo bajkovito proljeće 2012. godine, kada je prvi put zasjeo na Dinamovu klupu. Tada je Čačić u prvih 17 prvenstvenih utakmica na klupi osvojio čak 43 boda. I tada je Ante osvojio titulu u prvenstvu, te uveo plave u Ligu prvaka.

Ako je Dinamov prioritet osvajanje domaćega prvenstva, onda očito nema boljega rješenja od Čačića. Zanimljivo, ni u prvom, ni u drugom mandatu u Dinamu Ante nije plave vodio protiv Hajduka na Poljudu. To vatreno krštenje Čačića čeka u petak u 18 sati.

>> Pogledajte slavlje navijača Dinama nakon velike pobjede protiv Chelseaja

Komentara 1

BE
Berlioz
13:12 17.10.2022.

Kad čak i TD mora hvaliti Dinamo i Čačića onda znaš kako dobro igraju i kakve rezultate postižu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije