Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA ATLETIČARKA

Ivana Brkljačić o Buntiću: 'Sustav sporta je od zdravog čovjeka napravio propalicu'

Ljubuški: 13.10.1982. ro?en Denis Bunti?
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
25.09.2023.
u 16:26

Bivši trofejni rukometaš uhićen je obiteljskog nasilja, ali je pušten nakon manje od 48 sati

Bivši hrvatski rukometaš i osvajač pet velikih odličja na raznim natjecanjima, Denis Buntić, izazvao je zgražanje cijele regije kada je premlatio suprugu. U subotu navečer javnost je šokirana riječima Buntićeve supruge koja ga je praktički optužila za pokušaj ubojstva audiosnimkom koju je poslala u medije kako bi imala dokaz. 

Bivša hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić također se oglasila na društvenim mrežama čiju objavu prenosimo u cijelosti. 

-Ne znam kako se dogodio propust unutar sustava policije da im psihopat prođe sva testiranja, ali mogu znati kako sustav sporta od zdravog čovjeka napravi propalicu, pijanca i očigledno ovisnika. No, sustav sporta nije kriv što je Buntić prebio ženu i što posjeduje ilegalno oružje.

Sustav sporta zakazao je u tome što ne brine o bivšim sportašima i o njihovoj prilagodbi na život i karijeru nakon karijere. Uređene zemlje tako čuvaju svoje kadrove, još za vrijeme karijere aktivno brinu o obrazovanju, pronađu mjesto za svakog od sportaša i to su im dragocjeni kadrovi što unutar saveza što unutar lokalnih zajednica i klubova. U Hrvatskoj to nije slučaj, bivši sportaši najčešće su poželjni samo ako nestanu, šute i sami se bore s životnim okolnostima na koje ih nitko nije pripremio - poručila je Brkljačić na Facebooku.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, bivši igrač  Ademar Leóna, Kielcea te Pick Szegeda nakon teških optužbi je uhićen, ali i pušten nakon manje od 48 sati pritvora.

Komentara 18

Avatar Art of Noise
Art of Noise
20:15 25.09.2023.

"Sustav sporta zakazao je u tome što ne brine o bivšim sportašima i o njihovoj prilagodbi na život i karijeru nakon karijere." Niti da su Hrvatski branitelji pa da im je potrebna resocijalizacija kao što je njima bila prijeko potrebna s obzirom da su iz jednog mirnog i normalnog života praktički preko noći (u)bačeni u jednu nenormalnost, jedan ekstrem. Ne vidim kako je to, uopće, usporedivo s njima, a po njenoj rečenici, njenom tonu, ovako napisanoj, to tako ispada, praktički u tom rangu. Sportaši vrlo dobro znaju da kratko traju, u odnosu na nas "obične" smrtnike-djelatnike, pa neka se o tome, onda, i brinu kako će si osigurati egzistenciju za ostatak života, koji je puno duži od onoga koliko se bave sportom. Nekako nemam empatiju za njih. Samo neozbiljnim državama su sportaši "ambasadori" države. Ozbiljnima je to odlična ekonomija/gospodarstvo i odličan državni/politički i društveni ustroj i uređenje i prosperitet, time, posljedično, i njihova kultura, kao i prirodne ljepote njihove države koje posjeduje ama baš svaka zemlja na kugli zemaljskoj. Poštedite me.

ML
My life
23:36 25.09.2023.

Mnogi bivši sportaši su se poslije karijere u sportu snašli u poslovima i nisu postali ovisnici.To što je on postao ovisnik nitko mu nije kriv što osim sporta ništa drugo nije sposoban raditi.

Avatar votum
votum
18:23 25.09.2023.

Trebali bi sportaši, kao i političari, uvijek biti "tu negdje" i izmišljati im poslove?! Pa tko brine o drugima, "običnim" ljudima koji se razbole i ostanu bez posla, ili im se supružnici razbole ili djeca pa ljudi ne mogu radititi nego moraju 24/7 skrbiti za njih?! Nitko sportašima ne brani školovati se, pokrenuti svoj posao (najčešće škole sporta), ili otvoriti "nešto svoje" gdje im poznato ime radi reklamu?! Bezbroj je više primjera gdje du sportaši koji su završili aktivnu sportsku karijeru, nastavili živjeti normalno i više manje uspješno. Buntić bi bio alkoholičar i nasilnik i da nije bilo sporta. Sport ga je samo, neko vrijeme, čuvao od tog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije