Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA OSUDA

Brzo odgovorili Uefi: Ukrajinci će bojkotirati nogometna natjecanja u kojima će biti Rusi

Euro 2024 Qualifier - Group C - Italy v Ukraine
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
1/3
27.09.2023.
u 13:16

"UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije", priopćili su iz Ukrajinskog nogometnog saveza

Ukrajina će bojkotirati europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruske momčadi, objavio je u srijedu Ukrajinski nogometni savez (UAF).  Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e - europskog nogometnog tijela - da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF "oštro osuđuje", navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog saveza.

"UAF inzistira na očuvanju dosadašnjih odluka UEFA-e i FIFA-e o zabrani svim ruskim momčadima sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima", stoji u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

"UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije, pod uvjetom njihovog pristupa."

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (Fifa) odlučila vratiti U-17 momčadi jer "djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli". Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati "bez ruske zastave, himne i službene odjeće" i izvan ruskog teritorija, precizirala je UEFA.

VIDEO Brata ubijenog navijača razbjesnio transparent pa napao i uhićene Hrvate: 'Neka zauvijek šute'

Komentara 9

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
13:33 27.09.2023.

Bravo Ukrajina!

OK
okolo
14:36 28.09.2023.

podrška Ukrajincima i brojnim drugim državama koje staju na stranu Ukrajine! masovnim bojkotom treba jasno dati na znanja rusiji da će bit izopćeni sve dok se ne povuku iz Ukrajine!

ZO
Zoran
15:20 27.09.2023.

I triba im zabraniti,bez obzira jesu li mladi ili stari. Triba ih sve izbaciti iz svih natjecanja,bio to tenis ili bilo što drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije