Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još dvije svjetske medalje

Bruna Duvančić i Ivan Šapina u polufinalu Svjetskog prvenstva tekvondaša

31.05.2023.
u 15:16

Šapina je u četvrtfinalu nadjačao Uzbekistanca Rafalovicha, a 18-godišnja Duvančić je dominirala protiv Vijetnamke Truong pobijedivši prije toga i bivšu svjetsku prvakinju Srpkinju Stanković

Nakon što je olimpijska pobjednica Matea Jelić (73 kg) u utorak osvojila broncu, hrvatski tekvondo je od ove srijede bogatiji za još dvije svjetske medalje. A trećeg dan Svjetskog prvenstva u Bakuu, četvrtfinalnim pobjedama, izborili su ih 18-godišnja Bruna Duvančić (49 kg), koju je trenerski vodio Toni Tomas, te 23-godišnji Ivan Šapina (87 kg) uz trenerske savjete Dejana Mesarova.

S obzirom na to da su oboje članovi Marjana, kolekcija odličja splitskog kluba s velikih natjecanja sada se popela na 109 medalja.

Broncu je prva osigurala Duvančić pobijedivši, za ulazak među četiri, Vijetnamku Truong (16:11, 12:0) i to tako da je drugu rundu okončala na bodovnu nadmoć, prije isteka predviđene dvije minute. Mlada Splićanka jednako je oduševila i u borbi prije u kojoj je pobijedila iskusnu Srpkinju Vanju Stanković, svjetsku prvakinju iz 2017. godine, također vrlo uvjerljivo. Štoviše, u toj je borbi Bruna prvu rundu okončala na tehničku nadmoć (12.0) a u drugoj je također bila uvjerljiva (12:5).

Šapina, Zagrepčanin "na privremenom radu u Splitu", imao je puno napetiji i mukotrpniji put do polufinala kojim je pokazao da ima jaku psihu. U osmini finala Ivan je nadjačao Turčina Bicera (6:7, 12:1, 4:3), i to nakon što je u posljednjoj rundi još 30 sekundi prije kraja gubio 1:3, a u četvrtfinalu Uzbekistanca Rafalovicha (6:3, 2:2, 1:0). A protiv njega je marjanovac presudni bod izborio udarcem šakom u samoj završnici borbe.

Trećeg dana natjecanja na SP-u nastupio je i Matej Nikolić (80 kg). Član zagrebačkog Jastreba prošao je dva kola - Bangladešanina Ahmeda (14:0, 12:0) i Kazahstanca Mirzabajeva (6:6, 6:6, 16:8) no potom je naletio na prvog nositelja Talijana Alessija kojem je pružio vrlo snažan otpor (0:4, 0:2).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije