Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fran Brodić:

'Sada su svi vidjeli našu snagu! A plaće su manje nego u Dinamu...'

Fran Brodić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.03.2015.
u 19:30

Oporavak ide bolje od očekivanja. Evo, već treniram, radim po posebnom programu, kaže Brodić.

Club Brugge ove je sezone odigrao 14 europskih utakmica te upisao 11 pobjeda i tri remija. Bez poraza. Prilično impresivno...

Klub koji je šokirao Bilića u Istanbulu za Goal je pobliže predstavio hrvatski nogometaš Fran Brodić koji ondje igra, a trenutačno se oporavlja od operacije kuka.

– Oporavak ide bolje od očekivanja. Evo, već treniram, radim po posebnom programu – javio se iz Bruggea Brodić koji plasman u četvrtfinale Europske lige još nije proslavio sa suigračima...

– Momčad se iz Istanbula nije vratila u Brugge, već su produžili za Bruxelles gdje je u nedjelju na rasporedu finale Kupa. Ovih sam dana sam u klubu.

Kakvi su vaši dojmovi nakon utakmice protiv Bešiktaša?

– Gledajte, nadao sam se prolasku, ali nisam mislio da ćemo Bešiktašu u Istanbulu zabiti tri pogotka. Ali, kada smo postigli prvi gol, znao sam da idemo dalje. No, naša partija bila je iznad svih očekivanja, bili smo odlični.

Momčad je puna mladih talenata poput Oularea, Bolingolija ili Gedoza koji igraju sjajan nogomet. Pa gdje ste ih našli?

– Haha, svi su već bili u Club Bruggeu kada sam ja došao u klub. Imamo stvarno sjajne mlade igrače, budućnost nam je osigurana. Ali, vjerujte ovdje ima još nekoliko vrhunskih mladih talenata. Nitko ne odskače poput Halilovića ili Murića, takvi se rode jednom u sto godina, no sve su to kompletni igrači. Karakterni, marljivi, pravi profesionalci, ali i fizički besprijekorno spremni.

A kakve su plaće? Troši li Club Brugge milijunske iznose na svoje igrače?

– Ma kakvi, to vam ni izbliza nije kao u Dinamu. Velike plaće ovdje su prava rijetkost. Tu vam je sasvim drugačiji princip. Primjerice, u Dinamu kadeti i juniori već imaju stipendijske i profesionalne ugovore, a kod nas pola igrača u drugoj momčadi nema nikakav ugovor. A to su stvarno dobri igrači. Club Brugge ima novca, ali cijela se priča ne vrti oko financija – rekao je Brodić.

Što još Fran Brodić kaže o europskom putu Cluba Bruggea, pročitajte OVDJE.

>>Fran Brodić: Zeznuo sam kuk, moram na operaciju

Komentara 10

ED
europski dinamo
20:05 20.03.2015.

Ti si otisao u Brugge zbog ljepota grada,a ne zbog novaca. Komedija..

Avatar cluesblues
cluesblues
00:49 21.03.2015.

a cuj brodica kaj se raskokodakal o klubu u kojem ne igra - gleda prvu ekipu na tv-u ko i mi ostali...

SO
sonce
07:36 21.03.2015.

Netko u ovoj prići laže Brodić ili novinar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije