Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodna ozljeda

Fran Brodić: Zeznuo sam kuk, moram na operaciju

Fran Brodić
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.02.2015.
u 08:53

U srijedu ga očekuje operacija, a onda oporavak od najmanje tri mjeseca.

Fran Brodić prije dvije se godine upisao u povijest Dinama. Naime, u utakmici protiv zaprešićkog Intera odigranoj 14. travnja 2013. godini mladi je napadač postao najmlađi debitant u povijesti maksimirskog kluba! U tom je trenutku imao tek 16 godina, tri mjeseca i 6 dana...

Ovoga ljeta Brodić se iz Maksimira zaputio u Belgiju, u redove tamošnjeg velikana Club Bruggea. U tom su klubu kroz povijest briljirali Hrvati, kao najbolji strijelci belgijske lige proslavili se Josip Weber, Mario Stanić, Robert Špehar, Ivan Perišić...

Proteklih se dana mladi napadač ozbiljnije ozlijedio. I na tužan način zaključio prvenstvenu sezonu. Prvu inozemnu sezonu u kojoj nije niti upisao službeni debi za novu momčad! No, o kakvoj se ozljedi radi?

"Joj, nešto sam zeznuo u kuku, ne znam ni kako bih vam to objasnio. Napravio sam neki krivi pokret, nešto se očito pomaknulo. A ja sam i s tom ozljedom redovito trenirao. Evo, sada u srijedu idem na operaciju u Antwerpen, prema prvim prognozama trebao bih pauzirati tri mjeseca" poručio je za Goal iz Bruggea mladi Fran Brodić, pa nastavio:

"Srećom, sada normalno hodam, ništa me ne boli."

Kako ste se snašli u Belgiji?

"Sve je odlično, iznad svih očekivanja. Brugge je prekrasan grad, ljudi su iznimno pristupačni i srećom baš svi pričaju engleski jezik. I ja ga znam vrlo dobro pa s time nemam nikakvih problema."

U Club Bruggeu još niste debitirali za seniorsku momčad...

"Ne, nisam. Do 15. prosinca igrao sam za B momčad, tu sam u šest utakmica postigao osam pogodaka i upisao dvije asistencije."

OK, no kakvo je to natjecanje?

"Vrlo dobro. Primjerice, kada smo igrali protiv B momčadi Mouscrona za njih je igralo i devet prvotimaca. Većinom u toj ligi nastupaju igrači rođeni 1994. i 1995. godine, ali ima i mlađih igrača. U takvoj sam se konurenciji vrlo dobro snašao."

Žalite li što niste ostali u Dinamu? U Maksimiru vaši vršnjaci sada dobivaju željenu minutažu...

"Ne, nije mi žao. Gledajte, Zagreb je moj grad, Dinamo će uvijek biti moj klub. Ali, odlučio sam se na inozemstvo i mislim kako nisam pogriješio. Ovo je bio novi korak u mojoj karijeri, kao takvog sam ga i prihvatio. Sada sam potpuno koncentriran na ovdašnje obveze."

Cijeli razgovor s Franom Brodićem pročitajte ovdje.

>>Fran Brodić uspio nakon odlaska iz Dinama, priključuje se prvoj momčadi

Komentara 2

FI
Fisherman
12:15 28.02.2015.

Šteta za takvog igraca kojeg ce upropastiti nestrucni treneri.Bolje bi mu bilo da je ostao u dinamu.

DI
dinamojavolim1
13:41 28.02.2015.

sa ozljedom redovito trenirao????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije