Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Brodeur nadomak novog rekorda

Brodeur
AFP
18.10.2009.
u 09:46

Dvije najbolje momčadi na otvaranju NHL sezone i dalje marširaju. New York Rangersi pobijedili su sedmi put u nizu (7-1 omjer) na gostovanju kod Toronta, koji još uvijek čeka prvu pobjedu.

Njujoški su hokejaši slavili 4-1. Njihov najbolji igrač, Slovak Marian Gaborik, upisao je dvije asistencije. Najmanje poen bilježio je u svakoj od osam odigranih utakmica otkako je ljetos potpisao višemilijunski ugovor stigavši iz Minneapolisa.

Na istom su omjeru i prvaci Pittsburgh Penguinsi, koji su do sedme pobjede sezone došli domaćim slavljem nad Tampa Bay Lightningom, također 4-1. Penguinsima je to drugi najbolji start u ligu gledajući prvih osam utakmica. Godine 1995. osvojili su u prvih osam dvoboja 15 bodova (7-0-1), dok su na 7-1 bili također 1986. godine.

Njihov golman Marc Andre Fleury dobio je svih sedam utakmica u kojima je branio. Sidney Crosby završio je dvoboj s dvama, a Jevgenij Malkin s jednom asistencijom.

Capitalsi su u Washingtonu svladali Nashville Predatorse boljim raspucavanjem penala 3-2. Domaćima je Aleksandr Ovečkin najprije donio dva gola tijekom 60 minuta utakmice, da bi potom zabio i jedini gol u raspucavanju kaznenih udaraca.

New Jersey Devilsi su na svom ledu pobijedili Carolina Hurricanese 2-0. Golmanu domaćih Martinu Brodeuru (37) bila je to 102. utakmica bez primljenog gola u NHL karijeri. Do izjednačenja rekorda Terryja Sawchuka na vječnoj ljestvici nedostaje mu još samo jedna "prazna mreža".

NHL liga, subota:

Toronto – NY Rangers 1-4
New Jersey – Carolina 2-0
NY Islanders – San Jose 1-4
Buffalo – Atlanta 2-4
Detroit – Colorado 3-4, penali
Washington – Nashville 3-2, penali
Pittsburgh – Tampa Bay 4-1
Columbus – Los Angeles 4-1
Montreal – Ottawa 1-3
Chicago – Dallas 3-4
Phoenix – Boston 4-1
Anaheim – St. Louis 0-5
Vancouver – Minnesota 2-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije