Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRI SE ISTRAGA

Australski mediji: Đokoviću prijeti 5 godina zatvora, lagao je pod zakletvom

Beograd: Đoković ekspresno do četvrtfinala Srbija Opena, slavio protiv Soonwoo Kwona 6:1, 6:3
Foto: A.K.
1/4
12.01.2022.
u 08:42

"U svojoj izjavi pod zakletvom Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnosticiran' 16. prosinca. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima kazna je zatvora od pet godina", navodi The Age.

Tenisač Novak Đoković javio se iz Australije i prokomentirao aferu koja proteklih dana potresa svijet sporta. Srpski tenisač priznao je da je zaražen u Beogradu dao intervju francuskim novinarima. Tvrdi da se kod popunjavanja vize dogodila "ljudska pogreška" jer je agent "kvačicom označio pogrešno polje u odgovoru na pitanje o putovanjima prije dolaska u Australiju".

Australski mediji sada pišu da je njihovo Ministarstvo unutarnjih poslova proširilo istragu protiv prvog tenisača svijeta, a prema njihovim zakonima prijeti mu pet godina zatvora.

Tamošnji mediji pišu da se istraga protiv Đokovića širi kako bi uključila njegovo kršenje izolacije u Srbiji i netočne tvrdnje u obrascu putovanja i nedosljednosti u datumu njegova testa na COVID-19.

"U svojoj izjavi pod zakletvom Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnosticiran' 16. prosinca. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima kazna je zatvora od pet godina", navodi The Age.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar Sandinista
Sandinista
09:35 12.01.2022.

Po tim kriterijima kod nas bi pola vlade i sabora bilo u zatvoru.

VO
vocevoce
09:37 12.01.2022.

Jos pre dve godine kad su Novaka eliminisali sa US opena zbog one loptice,a da su to Nadal i Federer to uradili pohvalili bi isti ti njihov gest i rekli bi simpa,geg,a sutkinja bi bila presrecna i trazila jos jedan udarac u vugla-glavu,da kao sto Lari Holmsu nisu dozvolili da pobedi i obori rekord Roki Marcana,tako i Novaku nece dozvoliti da pobegne sa gren slemovima ovoj dvojici. I vidim da iako sam primio dve vakcine,dobio sam covic,lakse simptome,a 85% Engleza eno grca dnevno 100 000 novozarazenih. Da neko garantovao da ako primis vakcinu nikada neces doboti kovid,Novaka bi licno i sve slicne njemu,sto nisu primili istu oterao u 3 pi..ke mat..ine i bio protiv njih.Ovako sve je politika i mrznja prema njemu,a nije ikome gram zla ucinio,a pomogao je do begama do iste te australije kad imala pozara i sakom i kapom svaki deo sveta,od dece do staraca.

KU
Kuki
09:41 12.01.2022.

Trebali su svi bojkotirati Australian Open

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije