Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRTNO STRADALA

Brazilci oplakuju nesretno stradalu navijačicu koju je usmrtila staklena boca

Gabriela Anelli
FACEBOOK
12.07.2023.
u 08:29

Gabriela Anelli (23), stajala je u redu ispred Allianz Parquea u Sao Paulu u subotu kada je bačena boca tijekom tučnjave između navijača Palmeirasa i Flamenga. Zadobila je posjekotinu na vratu i umrla je u bolnici dva dana kasnije.

Minuta šutnje održat će se na utakmicama brazilske lige u znak počasti navijačici koja je umrla nakon što ju je pogodila staklena boca ispred stadiona. Obožavateljica Palmeirasa, Gabriela Anelli (23), stajala je u redu ispred Allianz Parquea u Sao Paulu u subotu kada je bačena boca tijekom tučnjave između navijača Palmeirasa i Flamenga. Zadobila je posjekotinu na vratu i umrla je u bolnici dva dana kasnije.

- Hvala svima koji su molili za moju sestru. Otišla je živjeti s Bogom na nebu - kazao je njezin brat Felipe Anelli na Instagramu.
Ednaldo Rodrigues, predsjednik Brazilske nogometne konfederacije (CBF), rekao je da radi sa saveznom vladom i drugim relevantnim tijelima kako bi spriječio da se "kriminalne i tužne epizode poput ove ponove".

Na svim utakmicama 15. kola brazilskog prvenstva minutom šutnje odat će se počast nesretnoj navijačici, najavio je Rodrigues.

- Nogomet je strast, a ne prostor za djelovanje kriminalaca koji se infiltriraju među navijače kako bi prakticirali sve vrste nasilja - rekao je Rodrigues.

Tijekom sukoba policija je također napadnuta staklenim bocama i korišten je suzavac kako bi uspostaviti red. Suzavac je dospio na stadion i sudac je morao dva puta prekinuti utakmicu u prvom poluvremenu .

Arsenalov brazilski napadač Gabriel Jesus bio je među onima koji su odali počast Gabrieli, nazvavši incident "tužnim danom za brazilski nogomet".

- Gabi je imala samo 23 godine i cijeli život pred sobom, koji joj je na kraju odnio nasilje na stadionima. Razmislimo i ujedinimo se za kraj ovog nasilja. Neka Bog utješi Gabinu obitelj... - napisao je Jesus na Twitteru. 

Palmeiras je "izrazio solidarnost" s Anellijevom obitelji, rekavši: 

- Ne možemo prihvatiti da 23-godišnja djevojka bude žrtva barbarstva u okruženju koje bi trebalo biti zabavno.

Flamengo je tweetao: 

- U prigodi koja je trebala biti čisto sportska, mlada žena izgubila je život na barbarski i neopravdan način koji zaslužuje rigoroznu kaznu.

Policijski glasnogovornik rekao je u ponedjeljak da je osoba odgovorna za bacanje boce uhićena i da će biti optužena za namjerno ubojstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije