Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI USPJEH

Nalet 'nepoznatih' Njemica nitko u Poreču nije mogao zaustaviti!

Poreč Major
Foto: Red Bull Content Pool
1/6
02.07.2016.
u 18:33

Chantal Laboureur i Julia Sude iznenađujuće su osvojile turnir

Uvertira u žensko finale Poreč Majora započela je slijetanjem četiri Red Bullova padobranca na centralni teren, što je publika popratila energičnim pljeskom i spektakl u kojem su Njemice uzele sve i zapisale se u povijest odbojke na pijesku, mogao je početi.

Prošlogodišnje osvajačice srebra Sarah Pavan i Heather Bansley iz Kanade još su jednom dogurale do finala i spriječile na taj način svenjemačku završnicu. No, za korak više od toga i korak više no prošle godine nisu imale snage. Kvalifikantice Chantal Laboureur i Julia Sude pobijedile su 21:19, 21:18 za 40 minuta te na svom prvom pojavljivanju na World Touru i Major seriji osvojile turnir.

Bio je to jednostran meč, u kojem su iskusnije Kanađanke previše griješile, bile dekoncentrirane i dopustile Njemicama da se nošene brojnom publikom razmašu. A i teško da je ikome takav scenarij bio nepoželjan. Cure su morale proći kvalifikacije da bi dobile priliku zaigrati na turniru i kad su tu priliku dobile, izgubile su samo jedan meč. Onaj u skupini protiv jednih od favoritkinja turnira, Brazilki Agathe Bednarzuck Rippel i Barbare Seixas de Freitas.

Sve nakon toga bila je rapsodija, koja se zaključila emotivnom proslavom i nagradom od 57 tisuća američkih dolara. Nimalo loše za prvi put, nimalo loše za turnir koji iznenađuje svakog dana i potvrđuje da mjesta među najboljima ima dovoljno za sve, samo ako se uloži enorman trud.

- Ovo je nevjerojatno, stvarno ne možemo vjerovati... Hvala Poreču, publici, svima! Pokušat ćemo ponoviti ovo u Gstaadu - u glas su nakon sjajne pobjede govorile slavljenice i potom se polijevale šampanjcem, ali zajednički, tu bocu same nisu mogle držati u rukama dok je puna.

Na kraju su Njemice zauzele dva postolja, a između njih stale su Kanađanke. U meču za broncu su Borger i Büthe bile bolje s 21:19, 21:23, 15:11 od sunarodnjakinja Ludwig i Walkenhorst.

Sad je na programu nedjeljno muško finale, a kad bi Austrijanci bili u borbi za zlato, tribine bi eruptirale. Jer, u Poreču su ekskurzije austrijskih školaraca, ali i brojni turisti koji ne propuštaju niti jedan meč svojih ljubimaca.

Komentara 1

TR
tragurion1954
20:31 02.07.2016.

Kako amaterski napisan tekst. O kojem sportu uopće pišeš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije