Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Celio da Conçeisao Junior otvoreno o razočaranju

Brazilac iz Karlovca: Moja obitelj misli da lažem

\'15.03.2012., Karlovac - Nogometas NK Karlovca brazilac Celio Junior u klub je jedini je igrac koji je dosao preko njemacke agencije Haag Sportmanagement. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
21.03.2012.
u 11:45

Žena mi kaže: Došao si u Europu, u Hrvatsku, u 1. profesionalnu ligu, i pričaš mi da nemaš kune!

– Do prije nekoliko mjeseci igrao sam nogomet u Brazilu, a onda sam dobio ponudu da se pokušam dokazati i u Europi, u jednom prvoligaškom klubu. Pristao sam i završio u Karlovcu. No danas ovdje treniram na stadionu na kojem nema struje, ne mogu se ni istuširati, a baš kao ni svi drugi suigrači nisam dobio nijednu plaću! Da mi je netko rekao da je to moguće, ne bih mu povjerovao. Jako sam tužan – priča Celio da Conçeisao Junior pijući kavu s mlijekom u klupskom kafiću na stadionu “Branko Čavlović Čavlek”.

Ni agencija ne daje novac

U glasu mu se osjeća razočaranje i nevjerica. Skromno nas je zamolio:

– Zapišite mi, molim vas, na papir internetsku adresu na kojoj će izaći ovaj razgovor. Pa meni nitko u Brazilu ne vjeruje što mi se događa! Imam ženu i dvogodišnjeg sina, oca, majku i brata, te mnogo prijatelja. Pričam im u kakvim uvjetima treniramo i da nisam dobio nijednu plaću, a oni misle da lažem! Supruga mi kaže: Igraš nogomet u Europi, u Hrvatskoj čija je reprezentacija jedna od najboljih u svijetu, a tvoj klub igra u prvoj profesionalnoj ligi, kako je moguće da nisi zaradio baš ništa!? No, istina je da nemam novca ni za sebe, a kamoli da nešto pošaljem njima! Sad žive od ušteđevine iz vremena dok sam igrao u Flamengu. Nadam se da će se nešto ipak dogoditi i da ću ovdje nešto zaraditi. Sve je u Božjim rukama – ogorčen je Celio.

Iako je najavljivano da će u Karlovcu već ove sezone igrati brojna zvučna imena, nekoliko Brazilaca, reprezentativci BiH i Makedonije, Celio je danas jedini koji je ostao kao igrač njemačke agencije Haag Sportmanagement, koja je trebala postati strateški partner NK Karlovca.

– Gospodin Marcus (vjerojatno Haase, suvlasnik Haag sportmanagementa i dopredsjednik NK Karlovca, nap. a.) došao je po mene u Brazil. Rekao je da me vidio kako igram i ponudio mi da dođem u jedan europski prvoligaški klub koji bi mi bio prilika da se dokažem. Vidio sam to kao igračku i financijsku odskočnu dasku i došao u Karlovac. No, ne mogu vjerovati da bi netko tražio igrača u Brazilu, a već prije zna da mu ne može isplatiti niti jednu plaću. Od agencija nemam ništa, iako bi one, da pronađem neki drugi angažman, uzele postotak od transfera – tvrdi Celio.

Svi u istoj nevolji

U Karlovcu je sreo Marina Vrnogu de Gregoria, čiji je otac Hrvat, a majka Španjolka, pa je jezična barijera lakše prebrođena. I Vrnoga je nakon juniorskog staža i igranja u Dragovoljcu i Vukovaru svoj Karlovac vidio kao priliku za prvoligaško dokazivanje. No i on se, bez plaće, ubrzo našao u sličnoj situaciji kao i njegov prijatelj Brazilac.

– S obzirom na to da nema novca, Celia sam upisao u gradsku knjižnicu kako bi ondje mogao koristiti besplatni internet i imati barem nekakvu vezu sa svojom obitelji. Sad je u knjižnici već najpoznatiji nogometaš – našalio se Vrnoga, ali odmah i dodao puno ozbiljnije: – Ne mogu predvidjeti što će se dogoditi s klubom, no nadam se da će uprava pronaći rješenje. Teško je i meni bez novca, a pogotovu Celiu. U slobodno vrijeme znamo prošetati i popiti neko piće. Naravno, samo ako mi tata da nešto novca – zaključio je Marin Vrnoga.

Komentara 13

VA
Vatrenko
12:14 21.03.2012.

@Worldwizards tu \"radnu dozvolu\" su mu dali na osnovi toga sto nece primati placu. Robovi su dobrodosli u buducoj zemlji europske uniije...

TA
tapiros
12:39 21.03.2012.

Štimac - hvala ti za ligu 16! To je to definitivno!

DU
Deleted user
12:08 21.03.2012.

aj sad da mi neko objasni, kako je ovaj lik dosao u hrvatsku. kako je dobio vizu \"radnu\" dozvolu i po kojoj osnovi. on za EU, kanadu, ameriku, australiju ne bi ni turisticku vizu dobio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije