Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.03.2017. u 13:23

Mandžukić je demonstrirao - agresivnost, požrtvovnost, defenzivnu posvećenost... i stoga je jedan od junaka ove pobjede.


Veličinu nogometaša ne određuju samo njihovi briljantni presudni potezi, liderska crta i igračka karizma, nego ponekad i herojstva iz sjene. U jedno takvo uvrstit ćemo žrtvu koju je za dobrobit reprezentacije jučer podnio Mario Mandžukić altruistički prepustivši naslovnu rolu Nikoli Kaliniću, čiji golgeterski rukopis je bio besprijekoran.


Mario Mandžukić sinoć je prvi put u dresu reprezentacije zaigrao na poziciji ‘pomoćnog’ napadača, pozicioniravši se na lijevom krilu, s identičnim zahtjevima kakve pred njega postavlja njegov klupski trener u Juventusu Allegri. A Mandžo, Šuker našega doba, zaslužnik s 29 golova za vatrene, koji u nacionalnoj momčadi kod Ante Čačića ima sve ovlasti, sigurno je imao mogućnost odabira: inzistirati da i dalje igra na poziciji koja ga je proslavila, u špici, ili glumiti Perišića na lijevome krilu. Nominalno napadač, a zapravo bek.

I Mandžo se velikodušno prilagodio situaciji olakšavši tako posao izborniku.
 U takvoj formaciji, s takvom obrambenom odgovornošću i strahovitom energetskom potrošnjom, izostao je Mandžin konkretan, opipljiv napadački učinak. Jedna jedina šansa, za koju se sam izborio, i kolosalan promašaj kakav mu se rijetko događa. I samo zbog toga ocjena šest, jer napadač Juventusa to mora zabiti, a sve ostalo što je Mario Mandžukić demonstrirao - agresivnost, požrtvovnost, defenzivna posvećenost, karakteristična žustrina i uklizavanja na suparničkog napadača kod vlastite korner-zastavice – svrstava ga u jednoga od najvećih junaka ove pobjede.


Prerano je naravno nagađati kakve će rošade primijeniti Čačić kada se u momčad vrati Ivan Perišić, krilni igrač na raketni pogon, i kakvu će sudbinu njegov povratak udijeliti Mandžukiću i Kaliniću.

Shvatimo, dakle, ovu utakmicu samo kao uspješan Čačićev eksperiment, a Mandžu-golgetera ne otpisujemo. Nismo mi jučer dobili Nikolu Kalinića, a Mandžukića izgubili. Ne, dobili smo obojicu, i proširili si horizonte. Mr. No Good, bili ste Very Good! Vidi se da ste u Slavonskom Brodu nekada učili i za beka.

>>Maksimir je opet bio pun: Hrvatska sjajnim golom Kalinića stigla do važne pobjede

Komentara 7

BU
Bubalamala
15:16 25.03.2017.

Jako je to dobro bilo sa Mandžukićem na lijevoj strani i zahvaljujući toj činjenici odigrali smo sa nulom. Moglo bi to biti rješenje problema lijeve strane obrane, jer je jako pomagao Pivariču !

DE
derin
15:24 25.03.2017.

Hvalite Mandžukića, a nemate hrabrosti napisati zasto je manzdo morao igrati beka u drugom poluvremenu. Radi najvećeg promašaja u reprezentaciji pivarica, pa puštalo je u svih 16 na njegovoj strani. To je jasno i na Marsu, samo nije mamicu. Strinic, Leovac, milic nisu svjetske klase, ali su za pivarica SF.

MN
Marijan Nikic-Pejic
17:54 25.03.2017.

Vi ste izgleda zaboravili da je Mandzukic najbolje partije davao igrajuci u Bayernu na toj poziciji, gdje se vracao do svoga sesnaesterca, izborio loptu i krenuo zestoko, kako on to zna. Jucer me podsjetio bas na te njegove odlicne igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije