Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK VIRGIN RACINGA

Branson nazvao čelnike Ferrarija jadnicima

Richard Branson
AFP
28.02.2010.
u 14:42

- Ferrari je u svakom slučaju pobijedio u nastojanju da novim momčadima maksimalno oteža ulazak u natjecanje - ljutit je Branson.

Richard Branson (59), većinski vlasnik Virgin Racinga, jedne od četiriju novih momčadi u Formuli 1, žestoko se obrušio na čelnike Ferrarija, koji s podcjenjivanjem govore o novim sudionicima natjecanja.

- Jadno je što iz Ferrarija ustraju s tom filozofijom. Formula 1 treba nove momčadi - kazao je novi milijarder u svijetu Formule 1 nastavivši:

- Ferrari je u svakom slučaju pobijedio u nastojanju da novim momčadima maksimalno oteža ulazak u natjecanje. Prije osam ili devet mjeseci nove su se momčadi suočile s brojnim limitirajućim faktorima uoči svoje prve sezone. Umjesto da nam se olakša, išlo nam se otežati situaciju.

- Tako smo, primjerice, morali ući u natjecanje pod apsolutno istim kriterijima kao i momčadi koje nastupaju 20, 30 ili 40 godina. Za samo testiranje morali smo stvoriti novi bolid i proći jednaku količinu testiranja kao Mercedes, Ferrari ili bilo koja druga jaka momčad.

- Ferrari bi trebao izražavati dobrodošlicu novim momčadima jer će one na koncu učiniti sport uzbudljivijim. I najbolje ćemo mi iz novoformiranih momčadi činiti boljima za godinu ili dvije kada im se kvalitativno približimo.

Također se Branson osvrnuo na Ferrarijevu upornost pri odbijanju uvođenja ekvivalentnog budžeta za sve sudionike natjecanja.

- Šteta je što toliko pružaju otpor, a ujedno i budalaština. Siguran sam da će Virgin Racing dokazati da se i sa skromnim budžetom može napraviti vrhunska F1-momčad. Dajte nam godinu ili dvije.

- Ne možete samo tako pobijediti Ferrari, koji ulaže 400 milijuna funti godišnje, dok vi trošite 40 milijuna. Naš budžet trebao je vrijediti za sve već od ove sezone, no u Ferrariju su u posljednji čas ishodili da mogu trošiti koliko su i dosad. Jednom kada budžet za sve bude identičan, vidjet ćemo daleko izjednačeniju situaciju na stazi.

Vozači Virgina, Nijemac Timo Glock i Brazilac Lucas di Grasi, ovog vikenda testiraju novi bolid na stazi u Barceloni.

Komentara 1

JA
jankoprekobrda
13:19 03.03.2010.

Arogantni napuhani primitivac Branson se cese tamo gdije ga svrbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije